Ivo Melchers Ivo Melchers
02/06/2023 07:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2023 07:20

Litecoin stijgt hard in aanloop naar de halving

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit is wat onze analisten nu van de Litecoin koers verwachten

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Litecoin (LTC) is momenteel een van de weinige cryptocurrencies die de afgelopen week flink is gestegen. Met deze stijging mag het zichzelf, wanneer stablecoins buiten beschouwing worden gelaten, ook weer een top 10 altcoin noemen. Terwijl Bitcoin (BTC) fans langzaam maar zeker uitkijken naar de halving van volgend jaar, is de Litecoin community al aan het aftellen tot dit belangrijke evenement voor het netwerk. Kan de LTC koers zijn huidige stijging doorzetten in aanloop naar deze halving?

VeChain en UFC lanceren unieke ‘getokeniseerde handschoenen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

LTC halving in aantocht

Data van NiceHash laat zien dat het momenteel nog 60 dagen duurt voordat de blokbeloningen voor de miners op het Litecoin netwerk gehalveerd zullen worden. Op het moment verdienen deze miners nog 12,5 LTC met het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain, maar over minder dan 2 maanden zal dit dalen tot 6,25 LTC.

Het aantal nieuwe LTC dat in omloop wordt gebracht zal dus plotseling met 50 procent vermindert worden, wat volgens de wet van vraag en aanbod positief zou kunnen zijn voor de LTC koers. Uiteraard is het onderaan de streep ook afhankelijk van de ontwikkelingen aan de vraagzijde, maar desalniettemin is het een zeer positieve ontwikkeling.

Echter is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat litecoin veelal afhankelijk is van zijn grote broer bitcoin. Terwijl de BTC halving nog even op zich laat wachten, zullen de deuren voor een mogelijk nieuwe bullmarkt naar verwachting nog even gesloten blijven. Echter biedt data uit het verleden geen garantie voor de toekomst, en dus is het effect van de LTC halving voor de korte termijn ook niet met zekerheid vast te stellen.

LTC koers: wat zijn de verwachtingen?

Litecoin is in de afgelopen zeven dagen samen met Ripple (XRP) de best presterende crypto van de grote jongens binnen de industrie. In de afgelopen maand lijkt het besef van de aankomende halving bij veel investeerders naar boven te komen, aangezien de koers momenteel meer dan 20 procent hoger staat dan de eerder neergezette low van deze maand.

Tegen het einde van deze maand zal het netwerk ongeveer een maand verwijderd zijn van de langverwachte halving en dus ligt een verhoogde kapitaalinstroom in de lijn der verwachtingen aangezien investeerders zullen proberen te profiteren van de verwachte koersstijging.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie