Rico Engelbarts
08/02/2019 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2019 16:15

Litecoin stijgt met 14% na aankondiging nieuw privacy-protocol

icon-altcoins
Altcoin nieuws
litecoin_stijgt_met_14_procent_na_aankondiging_nieuw_privacy-protocol

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Litecoin (LTC) heeft de vierde plek van EOS (EOS) op de ranglijst van grootste cryptocurrencies overgenomen. Na de aankondiging dat Litecoin het zogenaamde MimbleWimble protocol op een deel van de Litecoin blockchain gaat implementeren, maakte de koers een flinke sprong.
Door middel van zogenaamde extension blocks zal het MimbleWimble protocol in samenwerking met Beam worden geïmplementeerd op de Litecoin blockchain. Daardoor wordt het mogelijk om transacties uit te voeren zonder dat daar gevoelige informatie voor nodig is.
Met het MimbleWimble protocol is er geen informatie nodig die terug kan leiden naar de ontvanger of verzender van een betaling om een transactie te verifiëren. Bovendien is het protocol een stuk efficiënter in vergelijking met protocollen die hetzelfde doel voor ogen hebben, zoals Zcash.
MimbleWimble, wat oorspronkelijk een toverspreuk uit de Harry Potter-serie is, is afkomstig van een anonieme ontwikkelaar. Het protocol werd in 2016 in een chatroom gedeeld en was oorspronkelijk bedoeld voor de Bitcoin blockchain. Aangezien de Litecoin blockchain lijkt op de Bitcoin blockchain kan het protocol daardoor gemakkelijk worden geïmplementeerd.
In een blogpost legt het Litecoin-team uit dat de samenwerking met Beam het mogelijk maakt om vertrouwelijke transacties te doen:

We zijn begonnen met het onderzoeken van het eventueel toevoegen van privacy en fungibiliteit aan Litecoin door on-chain conversie van reguliere LTC naar een Mimblewimble-variant van LTC en vice versa toe te staan. Na een dergelijke conversie zal het mogelijk zijn om met Mimblewimble LTC in volledige vertrouwelijkheid te handelen.

Door het positieve nieuws steeg de waarde van LTC met maar liefst 14% binnen een aantal uur tijd. Of Litecoin dit momentum vast kan houden is niet zeker. Wel zouden analisten op basis van technische analyse verwachten dat Litecoin uiteindelijk kan herstellen naar een waarde van $50.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie