litecoin_stijgt_met_14_procent_na_aankondiging_nieuw_privacy-protocol

Litecoin stijgt met 14% na aankondiging nieuw privacy-protocol

Litecoin (LTC) heeft de vierde plek van EOS (EOS) op de ranglijst van grootste cryptocurrencies overgenomen. Na de aankondiging dat Litecoin het zogenaamde MimbleWimble protocol op een deel van de Litecoin blockchain gaat implementeren, maakte de koers een flinke sprong.

Door middel van zogenaamde extension blocks zal het MimbleWimble protocol in samenwerking met Beam worden geïmplementeerd op de Litecoin blockchain. Daardoor wordt het mogelijk om transacties uit te voeren zonder dat daar gevoelige informatie voor nodig is.

Met het MimbleWimble protocol is er geen informatie nodig die terug kan leiden naar de ontvanger of verzender van een betaling om een transactie te verifiëren. Bovendien is het protocol een stuk efficiënter in vergelijking met protocollen die hetzelfde doel voor ogen hebben, zoals Zcash.

MimbleWimble, wat oorspronkelijk een toverspreuk uit de Harry Potter-serie is, is afkomstig van een anonieme ontwikkelaar. Het protocol werd in 2016 in een chatroom gedeeld en was oorspronkelijk bedoeld voor de Bitcoin blockchain. Aangezien de Litecoin blockchain lijkt op de Bitcoin blockchain kan het protocol daardoor gemakkelijk worden geïmplementeerd.

In een blogpost legt het Litecoin-team uit dat de samenwerking met Beam het mogelijk maakt om vertrouwelijke transacties te doen:

We zijn begonnen met het onderzoeken van het eventueel toevoegen van privacy en fungibiliteit aan Litecoin door on-chain conversie van reguliere LTC naar een Mimblewimble-variant van LTC en vice versa toe te staan. Na een dergelijke conversie zal het mogelijk zijn om met Mimblewimble LTC in volledige vertrouwelijkheid te handelen.

Door het positieve nieuws steeg de waarde van LTC met maar liefst 14% binnen een aantal uur tijd. Of Litecoin dit momentum vast kan houden is niet zeker. Wel zouden analisten op basis van technische analyse verwachten dat Litecoin uiteindelijk kan herstellen naar een waarde van $50.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Vorig artikelEen treinkaartje kopen met Bitcoin, het kan in Argentinië!
Volgend artikelStadsbestuur Seoul gebruikt ICON blockchain voor aanstelling werknemers
Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte. Toch verdiepte hij zich in de materie en ironisch genoeg is het decentrale karakter van blockchain-technologie vandaag de dag juist hetgeen wat de technologie zo interessant maakt voor Rico. Hij loopt warm voor de impact die de technologie heeft en kan hebben in enorm veel sectoren. Rico gelooft in een tokenized economy en wil daar middels onze website aan bijdragen door te informeren en platform te bieden voor discussie, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen worden voorzien van kennis. Als Rico niet bezig is met het binden van mensen en bedrijven of spreekt voor een publiek, stort hij zich op de ontwikkelingen binnen cryptocurreny-projecten. Naast zijn werk voor Crypto Insiders is Rico actief voor Attrace en Bitned.
SATOS

4.6/5

€7.665,97 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.648,51 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.633,32 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.646,60 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.569,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.711,94 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.621,96 Kopen
Laatste nieuws