Mainnet Tezos-blockchain wordt maandag gelanceerd

De Tezos Foundation heeft op Twitter aangekondigd dat het maandag 17 september haar langverwachte mainnet zal lanceren. Daarmee loopt de experimentele fase van de Tezos-blockchain ten einde. Het bètanet van het in Zwitserland gebaseerde Tezos ging eind juni live, na maanden van aanhoudende onenigheid binnen het bedrijf.

- Advertentie -

Met de lancering van het mainnet, dat meer dan een jaar op zich heeft doen laten wachten, zal het netwerk volledig operationeel zijn en gerund worden door de Tezos-community. Toen het bètanet afgelopen zomer live ging, werd de handel in Tezos (XTZ)-tokens mogelijk gemaakt. De prijs van XTZ is sindsdien echter van rond de $4 gedaald tot rond de $1,20. Met het nieuws van de lancering van het mainnet steeg de prijs de afgelopen dagen met meer dan 40% en op het moment van schrijven is het $1,58 waard.

De experimentele fase met de bètaversie is dusdanig goed verlopen dat de Tezos Foundation heeft besloten om op de volgende fase over te stappen. Met de lancering van het mainnet zal het het Foundation-team een stapje terug doen en de Tezos-community de volledige verantwoordelijkheid geven voor het runnen van het netwerk.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.031,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.040,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.109,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.142,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.310,80 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...