Rico Engelbarts
16/09/2018 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2018 18:15

Mainnet Tezos-blockchain wordt maandag gelanceerd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
mainnet_tezos-blockchain_wordt_maandag_gelanceerd

De Tezos Foundation heeft op Twitter aangekondigd dat het maandag 17 september haar langverwachte mainnet zal lanceren. Daarmee loopt de experimentele fase van de Tezos-blockchain ten einde. Het bètanet van het in Zwitserland gebaseerde Tezos ging eind juni live, na maanden van aanhoudende onenigheid binnen het bedrijf.


Met de lancering van het mainnet, dat meer dan een jaar op zich heeft doen laten wachten, zal het netwerk volledig operationeel zijn en gerund worden door de Tezos-community. Toen het bètanet afgelopen zomer live ging, werd de handel in Tezos (XTZ)-tokens mogelijk gemaakt. De prijs van XTZ is sindsdien echter van rond de $4 gedaald tot rond de $1,20. Met het nieuws van de lancering van het mainnet steeg de prijs de afgelopen dagen met meer dan 40% en op het moment van schrijven is het $1,58 waard.
De experimentele fase met de bètaversie is dusdanig goed verlopen dat de Tezos Foundation heeft besloten om op de volgende fase over te stappen. Met de lancering van het mainnet zal het het Foundation-team een stapje terug doen en de Tezos-community de volledige verantwoordelijkheid geven voor het runnen van het netwerk.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie