Maker lanceert nieuw type stablecoin Dai (DAI), ondersteunt verschillende cryptocurrencies als onderpand

Maker lanceert nieuw type stablecoin Dai (DAI), ondersteunt verschillende cryptocurrencies als onderpand

Maker, een Decentralized autonomous organization (DAO), heeft vandaag een nieuw type van zijn Dai (DAI) stablecoin gelanceerd. Dit maakt de Maker Foundation bekend via een onlangs verschenen tweet.

Het eerste type DAI was een zogenaamde “Single-Collateral Dai (SCD)”, oftewel een stablecoin waarvoor een enkele activa als onderpand wordt gegeven. Gebruikers van de stablecoin konden voorheen alleen ether (ETH) gebruiken om DAI te creëren.

Het nieuwe type DAI is een “Multi-Collateral Dai (MCD)”, wat inhoudt dat gebruikers meerdere soorten cryptocurrencies als onderpand kunnen gebruiken om de stablecoin te creëren.

DAI is een stablecoin die gebruikmaakt van smart contracts. Waar stablecoins zoals tether (USDT) een reserve bestaande uit een bankrekening met dollars hebben, heeft Dai dit niet. Door ETH en andere cryptocurrencies als onderpand te gebruiken in openbare smart contracts heeft het geen reserves, en dus geen banken nodig om stabiel te kunnen blijven.

De eerste versie van Dai zal vanaf nu Sai gaan heten en wordt langzaamaan uitgefaseerd. De MCD-versie heeft vanaf nu Dai. Gebruikers kunnen hun Sai omzetten naar Dai binnen de Argent wallet. Verder zal de nieuwe Dai ook ondersteund worden binnen het Compound-protocol. Hiermee kunnen gebruikers rente verdienen door Dai vast te houden.

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

4.6/5

€6.872,71 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.869,72 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.854,13 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.842,01 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.780,10 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.785,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.849,38 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.918,77 Kopen
Laatste nieuws