Thom Derks Thom Derks
14/10/2022 10:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2022 10:13

MakerDAO ziet omzet met 86% dalen in “pijnlijk” derde kwartaal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
MakerDAO ziet omzet met 86% dalen in

Foto: leksiv/Shutterstock

MakerDAO, het decentrale bestuursorgaan van het Maker Protocol, moest in het derde kwartaal van 2022 een flinke omzetdaling slikken. Een omzetdaling die vooral voortkomt uit een flink verminderde vraag naar nieuwe leningen en weinig liquidaties, terwijl de uitgaven wel hoog bleven.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Omzet met 86 procent gedaald

Volgens een tweet van 13 oktober van Johnny_TVL, een analist van Messari en de auteur van “The State of Maker Q3 2022”, is de omzet van het decentrale leenplatform flink gedaald in het derde kwartaal van 2022. Waar Maker het vorige kwartaal nog een omzet scoorde van 29,673 miljoen dollar, is dat in het derde kwartaal van 2022 gezakt naar een omzet van 4,098 miljoen dollar.

Aan de andere kant bleven de uitgaven wel op 13,541 miljoen dollar steken, waardoor het protocol een verlies van 9,443 miljoen moest opschrijven. Hiermee schrijft MakerDAO voor het eerst sinds 2020 een verlies op voor een volledig kwartaal.

Iets waar de meeste mensen in de DeFi-zomer van 2021 nooit meer op gerekend hadden. De realiteit is echter dat de aandacht en de hype op dit moment compleet verdwenen zijn en dat de omzet van MakerDAO compleet door het ijs zakt. Het is voor de decentrale organisatie te hopen dat de boel snel aantrekt.

Advertentie

Ethereum en Wrapped Bitcoin

Met name de omzet uit op Ethereum gebaseerde assets en Wrapped Bitcoin (wBTC) vielen dit kwartaal tegen. De omzet uit Ethereum-assets is met 74 procent gedaald, terwijl de omzet voor Wrapped Bitcoin met 66 procent is gevallen.

Mensen die geld willen lenen gebruiken deze munten als onderpand voor DAI, de stablecoin van het protocol. Hiermee kan het protocol de volatiliteit opvangen en relatief veilig geld uitlenen. Wat natuurlijk nog steeds niet kan voorkomen dat er soms liquidaties plaatsvinden.

Om de volatiliteit van de cryptomarkt enigszins op te vangen, gaat er nu een voorstel rond in de DAO om 500 miljoen dollar aan reserves te investeren in staats- en bedrijfsobligaties, die momenteel een relatief hoge rente betalen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie