Simon Bosch Simon Bosch
20/06/2022 10:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2022 10:16

MakerDAO pauzeert DAI stortingen op Aave door harde dalingen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
MakerDAO pauzeert DAI stortingen op Aave door harde dalingen

Foto: David Sandron/Shutterstock

Als er een categorie binnen crypto is die centraal staat tijdens deze berenmarkt, dan is het die van stablecoins wel. Het vertrouwen in stablecoins is vrij binair: het is er wel of het is er niet. De maatregelen die een uitgever kan nemen zijn over het algemeen niet bepaald goed voor het vertrouwen. MakerDAO is de volgende die het zwaar begint te krijgen.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Stortingen DAI gestopt

MakerDAO is de uitgever van de DAI-stablecoin. Zoals de naam al suggereert is het een DAO (Decentralized Autonomous Organization) die op decentrale wijze bepaalt wat het beleid precies inhoudt. Nu is er besloten om te stoppen met het investeerders laten storten van MakerDAO’s DAI-stablecoin op het populaire leenplatform Aave. Dat maakte de DAO bekend na een stemming.

Dat is vermoedelijk vanwege twee redenen besloten. Allereerst lopen investeerders in de stablecoin op Aave risico. Als de markten voor crypto volatiel zijn, dan is dat risico een stuk groter. Aave werkt namelijk als een soort bank. Net als Celsius zal het een deel van de deposito’s gebruiken om zelf te investeren buiten het ecosysteem. Zo verdient het namelijk geld en is het in staat om yield farmers hun yield te geven.

Tegelijkertijd is het mogelijk dat de DAI-stablecoin een gebrek aan onderpand begint te krijgen. MakerDAO gebruikt namelijk ether (ETH) als onderpand. Ethereum’s native token is natuurlijk volatiel, en de afgelopen tijd is het al hard gedaald. Liquidaties van partijen die ether gebruikten als onderpand zal een belangrijke reden zijn.

Advertentie

Meer pijn voor crypto?

Het ligt misschien voor de hand dat vrijwel elke cryptocurrency nu enorm oversold is geraakt, toch kun je je afvragen of het al de bodem is. Dit nieuws geeft aan dat er nog steeds grote hoeveelheden schuld worden gebruikt in de markt. Dat is allemaal geld dat nog geforceerd kan worden om te verkopen.

Overheden hebben uitgebreid verklaard dat ze strakkere regulaties willen, zeker wat stablecoins betreft. Ze vinden het over het algemeen niet leuk als een stablecoin zegt stabiel te zijn, maar ondertussen gebruikmaakt van iets wat ongelofelijk volatiel is. Veel stablecoins gebruiken nog steeds volatiel onderpand. Dat geldt voor MakerDAO’s DAI, maar ook voor Tron’s USDD, Tether’s USDT en vermoedelijk ook voor andere coins. Het ligt dus voor de hand dat we nog verder gaan dalen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie