Kevin Schijven Kevin Schijven
24/12/2021 11:17 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2021 11:17

Marktupdate: Ethereum stijgt, maar cardano gaat sneller

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Marktupdate Ethereum stijgt, maar cardano gaat sneller

Foto door AlekseyIvanov/Shutterstock.com

Terwijl bitcoin (BTC) eindelijk weer door de psychologische grens van $50.000 breekt, zien we de rest van de cryptocurrency ook flink aantrekken en meerdere altcoins die zelfs harder stijgen. Marktparticipanten hadden het idee dat de koersen nog eind dit jaar zouden stijgen al bijna opgegeven, maar de hoop schiet er nu toch weer in. De totale marktkapitalisatie stijgt met meer dan 5% in de afgelopen 24 uur en komt vanochtend bij $2,52 biljoen uit.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum trekt mee

Ethereum (ETH) volgt nog altijd bitcoin, al steeg de koers in de afgelopen 24 uur ditmaal iets minder hard. Ether zakte gisteren in eerste instantie toch weer onder die beruchte $4.000, maar kon toen support vinden rond $3.950. Langzamerhand steeg de koers later op de dag weer naar $4.000, en toen ether hier doorheen brak, kwam de stijging in een versnelling terecht.

Ether schoot in een ruk naar $4.100, kwam toen een klein beetje weerstand tegen, maar schoot vervolgens verder naar een piek van $4.170. Vervolgens corrigeerde ether weer iets omlaag, maar de koers hield gedurende nacht stand boven $4.100. Toch is het voor ether belangrijk om $4.200 te heroveren om van een echte uitbraak te spreken.

Advertentie

XRP enige in ’t rood

Binance coin (BNB) trekt iets minder hard aan, maar staat alsnog 4% in de plus en komt bij $550 uit. Opvallend is dat ripple (XRP) de enige koers in de top 10 (en bijna zelfs in de top 100) is die vandaag rood kleurt. Dat komt wellicht doordat XRP juist de afgelopen dagen al hard aan het stijgen was. Voor nu corrigeert XRP iets en zakt de koers echter weer onder die beruchte $1.

De rest van de top 10 kleurt daarentegen juist sterker groen. Solana (SOL) staat 6,6% in de plus en komt weer bij $190 uit. Polkadot (DOT) staat zelfs 7,7% in de plus maar heeft nog moeite met die $30. Cardano (ADA) staat maar liefst 8,2% in de plus, maar heeft nog moeite met $1,50.

Terra (LUNA) stijgt weer als een raket. De LUNA koers maakte woensdag een kleine correctie, maar staat vanochtend alweer 16% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. LUNA kwam zojuist voor de allereerste keer even boven $100 uit en vestigde een nieuwe all-time high rond $100,8.

Crypto ontbijt: ‘Crypto koning’ in hoger beroep, bitcoin-ETF nieuws & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 100 sterkste stijgers

Dan hebben we in de top 100 nog een reeks koersen die allemaal flink stijgen. Bijna alle koersen staan in de plus, maar radix (RDX), kusama (KSM), vechain (VET), osmosis (OSM), holo (HOT) en fantom (FTM) stijgen allemaal met meer dan 10%. We zien ook weer non-fungible token (NFT) en metaverse projecten flink aantrekken. Chiliz (CHZ) stijgt met 10%, enjin coin (ENJ) met 12%, decentraland met 15% en the sandbox (SAND) is vandaag de hardste stijger op de markt met bijna 22%.

Toch hebben we nog meer flinke stijgers vandaag, zo staan decentralized finance (DeFi) projecten als sushi (SUSHI) en aave (AAVE) meer dan 11% in de plus. Ten slotte staan ook dash (DASH) en crypto.com coin (CRO) 14% in de plus, iotex (IOTX) 16%, internet computer bijna 18%. ICP heeft nu een brug met Ethereum. Arweave (AR) stijgt zelfs nog sneller en staat bijna 20% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie