Home Nieuws Altcoin nieuws Mede-oprichter van NEO bespreekt de verschillen tussen NEO en Ethereum

Mede-oprichter van NEO bespreekt de verschillen tussen NEO en Ethereum

NEO, ooit een top-10 cryptocurrency, lijkt steeds verder op de lijst van grootste cryptocurrencies te zakken. Wat is NEO precies, en waarom wordt het ook wel de “Chinese Ethereum” genoemd?

Mede-oprichter van NEO, Erik Zhang, zegt geen nacht wakker te liggen van de dalende prijs van zijn cryptocurrency. Hij is namelijk vooral bezig met het ontwikkelen van de blockchain, en probeert zo de community van zijn crypto sterker te maken.

- Advertentie -

Men noemt NEO ook we de “Chinese Ethereum”, iets wat Zhang alleen maar een hype-label noemt:

Het label is een hype. We hebben NEO nooit op deze manier geïntroduceerd en ik ben persoonlijk tegen het label.

Zhang legt verder uit dat beide platforms inderdaad smart contracts hebben, maar dat NEO’s smart contracts in bekende programmeertalen geschreven kunnen worden, iets wat een enorm voordeel ten opzichte van Ethereum oplevert. Daarnaast gebruikt NEO een heel ander algoritme, namelijk het dBFT-algoritme.

Het grootste verschil is misschien wel het doel van van de twee crypto’s. Zhang legt uit:

Ethereum wil een wereldcomputer zijn die niet gestopt kan worden, terwijl NEO de slimme economie wil bedienen.

Een van de toepassingen die NEO heeft voortgebracht is NeoID. Het project heeft voor ogen een platform te ontwikkelen waarop digitale identiteiten kunnen worden beheerd. Ook dit is onderdeel van het streven van NEO om de economie om te toveren tot een smart economie.

Een ander streven van NEO is om op grote schaal commerciële oplossingen te kunnen bieden. Hiervoor moet volgens Zhang echter nog een hoop gebeuren. Daarnaast wil het een gedecentraliseerd opslagnetwerk ontwikkelen, NeoFS.

De mede-oprichter zegt niets te geven om de koers van zijn crypto. Hij hoopt door de blockchain te blijven ontwikkelen een robuustere technologie dan Ethereum neer te kunnen zetten, met een grote en sterke community. Verder denkt Zhang dat de financiële sector niet veel uit de blockchain-revolutie zal kunnen halen, aangezien blockchain er juist voor zorgt dat betalingen vrijwel automatisch verlopen en de kosten lager worden. Hierdoor zouden deze instellingen geen werk meer hebben, als het om betalingen gaat.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.103,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.158,63 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.159,55 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.171,63 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.