Timo Bult Timo Bult
10/01/2021 19:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:46

Medeoprichter EOS (EOS) ontwikkelaar Block.one stapt op, koers crasht

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Medeoprichter EOS (EOS) ontwikkelaar Block.one stapt op, koers crasht

De mooie rally van de altcoin EOS (EOS) kwam vandaag abrupt ten einde. De EOS koers dipte plotseling flink nadat een van de oprichters van EOS ontwikkelaar Block.one bekend maakte dat hij is opgestapt. Het nieuws kwam voor de community behoorlijk onverwachts.
De oprichter, Dan Larimer, maakte het nieuws van zijn opstappen bekend via Voice.com, het social mediaplatform dat gebaseerd is op EOS. In de aankondiging stelt Larimer trots te zijn op alles wat hij samen met het team bij Block.one bereikt heeft in de afgelopen vier jaar. Maar “alle goede dingen komen een keer ten einde,” zo schrijft Larimer:

“Ik zal mijn missie voortzetten om een vrije markt en vrijwillige oplossingen te creëren om leven, vrijheid, eigendom en gerechtigheid voor iedereen te verzekeren. Ik weet niet precies wat de volgende stap is, maar ik neig naar het bouwen van meer censuurbestendige technologieën. Ik ben gaan geloven dat je geen “vrijheid als een dienst” kunt bieden en daarom zal ik mijn aandacht richten op het creëren van hulpmiddelen die mensen kunnen gebruiken om hun eigen vrijheid veilig te stellen.”

De koers van EOS bevond zich vlak voor de aankondiging nog vlak boven de $3,60. Na de aankondiging zakte EOS met bijna 20% terug naar een low van op het moment van schrijven van $2,92.
Het nieuws volgt vlak na zijn bericht gisteren waarin hij aangeeft Twitter te zullen boycotten. Hij vindt dat “de censuur volledig doorslaat” nu Twitter de Amerikaanse president Trump van zijn platform heeft gegooid. Voice heeft volgens hem eenzelfde gevecht voor de boeg. “Voice staat een enorme strijd te wachten en zal zich moeten aanpassen als het wil ontsnappen aan dezelfde soort gedwongen censuur van zijn gebruikers.” Of zijn opstappen te maken heeft met deze ontwikkelingen is niet bekend.
EOS is erop gericht om makkelijk te kunnen schalen. Het wil transacties veel sneller kunnen verwerken dan grote blockchain-platformen als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). EOS is vooral bekend van zijn Initial Coin Offering (ICO)Daarmee haalde het project in 2018 maar liefst $4 miljard op van investeerders. EOS hield hiermee de succesvolste ICO ooit.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie