Timo Bult Timo Bult
03/01/2022 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2022 19:01

Mega Mutant Serum NFT voor $6 miljoen verkocht, koper legt uit waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Mega Mutant Serum NFT voor $6 miljoen verkocht, koper legt uit waarom

Foto: Mininyx Doodle/Shutterstock

De non-fungible token (NFT) gekte houdt nog altijd aan. In het crypto nieuws lees je vaak genoeg over NFT’s die voor miljoenen euro’s over de toonbank gaan. De CEO van Chain, Deepak Thapliyal, legde onlangs 1.542 ethereum (ETH) neer voor een Mega Mutant Serum, een drankje dat aan een Bored Ape Yacht Club NFT gegeven kan worden.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

NFT drankje voor een NFT aap

Het klinkt wellicht allemaal wat ingewikkeld, dus laten we het nog even op een rijtje zetten. Een Mega Mutant Serum is een NFT die worden ge-airdropped aan bezitters van Bored Ape NFT’s. Zo’n serum kan verschillende klassen hebben, M1, M2 en M3. Serums in de eerste twee klassen genereren nieuwe NFT’s gebaseerd op het plaatje van een Bored Ape NFT waaraan het serum wordt gegeven. M3 serums maken daarentegen een volledig nieuw plaatje aan.

Serum #69 werd onlangs geveild. De veiling was een groot succes. Thapliyal legde namelijk maar liefst 1.542 ETH neer ter waarde van net geen $6 miljoen. Nooit betaalde iemand zoveel voor een serum. Het vorige record stond op 888 ETH.

Advertentie

Maar, waarom?!

Waarom zou iemand miljoenen neerleggen voor iets dat eigenlijk alleen maar een digitaal plaatje is? In een reeks tweets legt Thapliyal waarom hij dit deed; “Ik ben een meme geworden,” aldus de CEO van Chain.

“Bored Ape Yacht Club is verreweg de meest interactieve/geaccepteerde NFT-collectie die beschikbaar is. Ze hebben de epische Cryptopunks ingehaald en vertegenwoordigen een culturele beweging vermengd met memes, gelach en financiële vrijheden,”

Het komt uiteindelijk op twee dingen neer, zo stelt Thapliyal. Het eerste punt is dat BAYC en de Mutant serie zeer populair zijn geworden. Dankzij de vele samenwerkingen gaan Cryptopunks en BAYC de geschiedenisboeken in als de bitcoin (BTC) en ethereum van de NFT’s.

De tweede reden om miljoenen neer te leggen is vanwege de zeldzaamheid van de NFT in kwestie:

“Wat is de zeldzaamste alien-punk stijl NFT in deze collectie? M3 Mutant Apes aangezien er maar 13 van zijn. Bovendien kan dit serum mogelijk een gouden of trippy Mutant Ape ontgrendelen. Het is geen verrassing dat een VC ondersteund door a16z me probeerde te overbieden.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie