Timo Bult Timo Bult
03/01/2022 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2022 19:01

Mega Mutant Serum NFT voor $6 miljoen verkocht, koper legt uit waarom

Nieuws
Mega Mutant Serum NFT voor $6 miljoen verkocht, koper legt uit waarom

Foto: Mininyx Doodle/Shutterstock

De non-fungible token (NFT) gekte houdt nog altijd aan. In het crypto nieuws lees je vaak genoeg over NFT’s die voor miljoenen euro’s over de toonbank gaan. De CEO van Chain, Deepak Thapliyal, legde onlangs 1.542 ethereum (ETH) neer voor een Mega Mutant Serum, een drankje dat aan een Bored Ape Yacht Club NFT gegeven kan worden.

Bitcoin daling voorbij? Koers nu naar $67.300 of toch eerst $52.000?
Bitcoin daling voorbij? Koers nu naar $67.300 of toch eerst $52.000?

NFT drankje voor een NFT aap

Het klinkt wellicht allemaal wat ingewikkeld, dus laten we het nog even op een rijtje zetten. Een Mega Mutant Serum is een NFT die worden ge-airdropped aan bezitters van Bored Ape NFT’s. Zo’n serum kan verschillende klassen hebben, M1, M2 en M3. Serums in de eerste twee klassen genereren nieuwe NFT’s gebaseerd op het plaatje van een Bored Ape NFT waaraan het serum wordt gegeven. M3 serums maken daarentegen een volledig nieuw plaatje aan.

Serum #69 werd onlangs geveild. De veiling was een groot succes. Thapliyal legde namelijk maar liefst 1.542 ETH neer ter waarde van net geen $6 miljoen. Nooit betaalde iemand zoveel voor een serum. Het vorige record stond op 888 ETH.

Advertentie

Maar, waarom?!

Waarom zou iemand miljoenen neerleggen voor iets dat eigenlijk alleen maar een digitaal plaatje is? In een reeks tweets legt Thapliyal waarom hij dit deed; “Ik ben een meme geworden,” aldus de CEO van Chain.

“Bored Ape Yacht Club is verreweg de meest interactieve/geaccepteerde NFT-collectie die beschikbaar is. Ze hebben de epische Cryptopunks ingehaald en vertegenwoordigen een culturele beweging vermengd met memes, gelach en financiële vrijheden,”

Het komt uiteindelijk op twee dingen neer, zo stelt Thapliyal. Het eerste punt is dat BAYC en de Mutant serie zeer populair zijn geworden. Dankzij de vele samenwerkingen gaan Cryptopunks en BAYC de geschiedenisboeken in als de bitcoin (BTC) en ethereum van de NFT’s.

De tweede reden om miljoenen neer te leggen is vanwege de zeldzaamheid van de NFT in kwestie:

“Wat is de zeldzaamste alien-punk stijl NFT in deze collectie? M3 Mutant Apes aangezien er maar 13 van zijn. Bovendien kan dit serum mogelijk een gouden of trippy Mutant Ape ontgrendelen. Het is geen verrassing dat een VC ondersteund door a16z me probeerde te overbieden.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie