Roy van Krieken Roy van Krieken
28/05/2024 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2024 13:45

Memecoin-handelaar verliest fortuin door ‘Normie’ hack

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Radar: memecoins stelen de show in groene cryptomarkt

Foto: Maurice Norbert/Shutterstock

In de wondere wereld van cryptocurrencies wordt elke dag geschiedenis geschreven, maar niet altijd met een happy end. Een ongelukkige trader in memecoins verloor onlangs meer dan $1 miljoen aan crypto na een exploit in de Normie (NORMIE) memecoin.

Drie redenen waarom PEPE binnenkort met 70% kan stijgen
Drie redenen waarom PEPE binnenkort met 70% kan stijgen

Crypto-exploit leidt tot gigantisch verlies

De betrokken trader investeerde meer dan $1,16 miljoen om 11,23 miljoen NORMIE tokens te kopen, met een gemiddelde prijs van $0,1035 per token. Vanaf eind maart tot begin april kocht hij de tokens en hield ze vast zonder te verkopen. Helaas stortte de waarde van zijn investering met meer dan 99% in, waardoor zijn portefeuille uiteindelijk slechts $150 waard was.

Het Normie-token, dat gebaseerd is op het Base-netwerk van Coinbase, werd namelijk getroffen door een smart contract exploit die in slechts drie uur tijd meer dan $41,7 miljoen uit de marktwaarde van het token verdampte. De exploit werd voor het eerst opgemerkt door Lookonchain, een blockchain-analysebedrijf, dat de gebeurtenis in een post op 26 mei openbaar maakte.

Advertentie

Poging tot herstel na de hack

De waarde van Normie daalde met meer dan 96% na de exploit, waarbij de marktkapitalisatie tot ongeveer $200.000 kelderde voordat er een lichte herstelbeweging zichtbaar was. Op 27 mei ging het Normie-team akkoord met een aanbod van de hacker om 90% van de gestolen tokens terug te geven, op voorwaarde dat het team een nieuw token zou lanceren om NORMIE-houders te vergoeden. De hacker eiste dat de tokenlancering zou plaatsvinden voordat hij de gestolen fondsen zou teruggeven, zoals vermeld in een blockchain-bericht van de exploiter.

De hacker verklaarde: “De ontwikkelingsportefeuille verdiende aanzienlijk meer dan ik tijdens deze exploit, en ik heb geen andere manier om ervoor te zorgen dat die fondsen op de juiste manier worden gebruikt.”

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Memecoin-handel gaat door ondanks risico’s

Ondanks dit incident blijven memecoin-handelaren onverstoorbaar doorgaan met het kopen van ‘grappige’ cryptomunten. Een razendpopulair voorbeeld is uiteraard Pepe (PEPE), die op 27 mei opnieuw een nieuw all-time high bereikte van $0.00001718 na een stijging van meer dan 75% in de afgelopen week. Hoewel memecoins zoals Pepe geen intrinsieke waarde hebben en extreem volatiel zijn, weten sommige handelaren enorme winsten te behalen door handig in te spelen op de markt. Zo transformeerde een slimme trader twee weken geleden een investering van $3.000 in een verbluffende $46 miljoen door te handelen in Pepe.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie