Roy van Krieken Roy van Krieken
28/05/2024 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2024 13:45

Memecoin-handelaar verliest fortuin door ‘Normie’ hack

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Radar: memecoins stelen de show in groene cryptomarkt

Foto: Maurice Norbert/Shutterstock

In de wondere wereld van cryptocurrencies wordt elke dag geschiedenis geschreven, maar niet altijd met een happy end. Een ongelukkige trader in memecoins verloor onlangs meer dan $1 miljoen aan crypto na een exploit in de Normie (NORMIE) memecoin.

Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak

Crypto-exploit leidt tot gigantisch verlies

De betrokken trader investeerde meer dan $1,16 miljoen om 11,23 miljoen NORMIE tokens te kopen, met een gemiddelde prijs van $0,1035 per token. Vanaf eind maart tot begin april kocht hij de tokens en hield ze vast zonder te verkopen. Helaas stortte de waarde van zijn investering met meer dan 99% in, waardoor zijn portefeuille uiteindelijk slechts $150 waard was.

Het Normie-token, dat gebaseerd is op het Base-netwerk van Coinbase, werd namelijk getroffen door een smart contract exploit die in slechts drie uur tijd meer dan $41,7 miljoen uit de marktwaarde van het token verdampte. De exploit werd voor het eerst opgemerkt door Lookonchain, een blockchain-analysebedrijf, dat de gebeurtenis in een post op 26 mei openbaar maakte.

Advertentie

Poging tot herstel na de hack

De waarde van Normie daalde met meer dan 96% na de exploit, waarbij de marktkapitalisatie tot ongeveer $200.000 kelderde voordat er een lichte herstelbeweging zichtbaar was. Op 27 mei ging het Normie-team akkoord met een aanbod van de hacker om 90% van de gestolen tokens terug te geven, op voorwaarde dat het team een nieuw token zou lanceren om NORMIE-houders te vergoeden. De hacker eiste dat de tokenlancering zou plaatsvinden voordat hij de gestolen fondsen zou teruggeven, zoals vermeld in een blockchain-bericht van de exploiter.

De hacker verklaarde: “De ontwikkelingsportefeuille verdiende aanzienlijk meer dan ik tijdens deze exploit, en ik heb geen andere manier om ervoor te zorgen dat die fondsen op de juiste manier worden gebruikt.”

Crypto Ontbijt: Ethereum ETF’s maken sterk debuut, Mt. Gox verplaatst $3 miljard Bitcoin
Crypto Ontbijt: Ethereum ETF's maken sterk debuut, Mt. Gox verplaatst $3 miljard Bitcoin

Memecoin-handel gaat door ondanks risico’s

Ondanks dit incident blijven memecoin-handelaren onverstoorbaar doorgaan met het kopen van ‘grappige’ cryptomunten. Een razendpopulair voorbeeld is uiteraard Pepe (PEPE), die op 27 mei opnieuw een nieuw all-time high bereikte van $0.00001718 na een stijging van meer dan 75% in de afgelopen week. Hoewel memecoins zoals Pepe geen intrinsieke waarde hebben en extreem volatiel zijn, weten sommige handelaren enorme winsten te behalen door handig in te spelen op de markt. Zo transformeerde een slimme trader twee weken geleden een investering van $3.000 in een verbluffende $46 miljoen door te handelen in Pepe.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie