Max Max
10/04/2024 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2024 15:47

Memecoin-maker voor Solana draait monsteromzet

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Memecoin-maker voor Solana draait monsteromzet

Foto: sdx15/Shutterstock

Pump is een platform waarop gebruikers Solana (SOL) memecoins kunnen creëren. Deze doet momenteel goede zaken; het draait een verwachte jaarlijkse omzet van maar liefst $66 miljoen. Sinds de lancering begin maart is het platform snel uitgegroeid tot een van de best verdienende toepassingen op Solana. 

Bizar: Deze mensen zijn vergeten dat ze crypto-miljoenen hebben
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana memecoin generator Pump doet het goed

De token creatie-dienst Pump heeft sinds de lancering begin maart al meer dan $5 miljoen verdiend. Dagelijks worden duizenden tokens uitgegeven. Het platform heeft alleen al in de afgelopen 24 uur $460.000 winst gedraaid. Door het huidige succes is de omzet in de eerste tien dagen van april al meer dan de hele maand ervoor.

Het succesverhaal van Pump is mede te danken aan een toename in populariteit van memecoins op Solana. Door gebruikers de mogelijkheid te bieden om hun eigen tokens te creëren voor slechts $2, is het des te gemakkelijker. En dat gaat het netwerk niet in de koude kleren zitten; door de drukte worden transacties vertraagd of geannuleerd.

Deze gebruiksvriendelijke manier voor het maken van tokens, in combinatie met een mechanisme om ‘rug pulls‘ tegen te gaan, heeft een groot aantal handelaren aangetrokken. Pump heeft in korte tijd aanzienlijke omzet gegenereerd en is een van de hoogst renderende toepassingen op Solana geworden. 

Advertentie

Veiligheid voor investeerders tegen ‘rug pull’

Een van de belangrijkste kenmerken van het platform is het ingebouwde veiligheidsmechanisme dat is ontworpen om ‘rug pulls’ te voorkomen. Dit is een veel voorkomende scam in de cryptowereld waarbij token-ontwikkelaren plotseling er met het geld vandoor gaan, waardoor investeerders hun investering kwijt zijn. 

Pump zorgt ervoor dat alle tokens die via haar dienst worden gecreëerd eerlijke lanceringen zijn zonder presale of een deel voor de ontwikkelaars. Hierdoor wordt er een veiligere omgeving gecreëerd voor investeerders. 

SOL analyse: kan de koers naar $900 deze bullmarkt?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Investeerders met goudkoorts?

Onder de zee van uitgegeven tokens zijn er een paar uitschieters, zoals Shark Cat (SC) en Hobbes, die marktkapitalisaties hebben bereikt van meer dan $10 miljoen. Tools zoals Pump zien we opkomen in een bull markt met hoge bitcoin (BTC) prijzen. Investeerders zien in deze fase dat individuen grote bedragen kunnen verdienen met de meest gekste coins en creaties, soms zonder enige logische verklaring.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie