Tim Kamp Tim Kamp
02/03/2024 14:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2024 14:35

Memecoin Shiba Inu (SHIB) gaat meermaals over de kop: waar ligt de top?

Shiba Inu-SHIB
icon-altcoins
Altcoin nieuws
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Shiba Inu (SHIB) is een populaire cryptocurrency die de laatste jaren veel aandacht heeft gekregen. Het staat op de tweede plaats als meest bekende memecoin op de cryptomarkt met een totale waarde van $7,5 miljard. Het team achter Shiba Inu heeft nu verschillende initiatieven genomen, wat de munt bizar heeft doen laten stijgen. Zo heeft de crypto in de afgelopen week alleen al plus 150% gezien.

Shiba Inu actief munten aan het verbranden

Een van de belangrijkste redenen voor de stijging is het verbranden van de Shiba-munten. Het verbranden van munten is een proces waarbij een cryptoproject een bepaald aantal munten permanent uit omloop neemt door ze te verwijderen of ‘te verbranden’. Dit wordt vaak gedaan om verschillende redenen. De belangrijkste hiervan zijn het verhogen van de schaarste van de munt, het stimuleren van waardestijgingen door de vraag te vergroten, of het verbeteren van de economische stabiliteit.

De hoeveelheid munten die worden verbrand bij Shiba Inu is wisselend. Sommige dagen is dit aantal hoog, andere dagen juist laag. Maar recentelijk is er een opvallende stijging geweest, waarbij op bepaalde dagen miljoenen of zelfs miljarden SHIB-munten zijn verbrand. Met een indrukwekkende toename van 30.000% in de brandvoorraad, is de munt flink actief. In de afgelopen 24 uur zijn er 3.759.043 SHIB-munten naar inactieve wallets gestuurd. Dat blijkt uit de gegevens van Shibburn.

Shiba Inu heeft nu onlangs zijn prijs met een nul heeft verlaagd en daarmee nieuwe hoogtepunten bereikt.  Volgens gegevens van CoinGecko heeft Shiba Inu alleen al in de afgelopen dag een hoogtepunt bereikt van, schrik niet, $0,00001445. Nu rijst de vraag: kan de koers van Shiba Inu naar nieuwe hoogten duwen?

Waar ligt de top voor de gerenommeerde memecoin?

De Shiba Inu-munt, vernoemd naar het gelijknamige hondenras, heeft de afgelopen dagen enorme prijsbewegingen doorgemaakt. Het begon allemaal met een plotselinge piek in de brandvoorraad van SHIB. Dit zorgde voor enthousiasme onder investeerders en deed velen speculeren over de mogelijke implicaties voor de prijs van de munt.

Volgens analisten van Changelly wordt verwacht dat de prijs van SHIB dit weekend ergens tussen $0,00001355 en $0,00001415 zal schommelen. Verder denken ze wel dat de kans klein is dat SHIB de $0,00002 zal bereiken, wat neer zou komen op een procentuele stijging van 38%.

Volgens analist SHIB Knight heeft Shiba Inu onlangs belangrijke weerstand doorbroken die maandenlang standhield. Hierdoor heeft de munt zijn eerdere voorspelde hoogtepunten voor de middellange termijn overtroffen, meldt de analist in een post op X (voorheen Twitter).

De voorspellingen voor een stijging suggereren aanvankelijk een piek van $0,00001466, wat hoger is dan de recente stijging. Volgens Knight’s analyse zou het volgende meetbare doel $0,00001545 zijn, met mogelijk een ambitieus doel van $0,00001668 (z0’n 15%).

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Heb jij nog geen SHIB, maar zie je de wereld van memecoins wel zitten? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met het investeren in Shiba Inu.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie