Roy van Krieken Roy van Krieken
04/04/2024 14:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2024 12:42

Memecoins schitteren als meest winstgevende crypto van dit jaar

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Memecoins gaan door het dak, welke zijn het hardst gestegen?

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

In het eerste kwartaal van 2024 hebben memecoins een onverwachte topprestatie neergezet, waardoor zowel bitcoin (BTC) als andere grote altcoins in de schaduw werden gesteld. Dit fenomeen werd gedetailleerd beschreven in een recent rapport van CoinGecko, en laat nog maar eens zien dat het raar kan lopen in de wereld van cryptocurrencies.

Crypto Ontbijt: Bitcoin stijgt hard na aanslag, ethereum-ETF’s deze week?
Crypto Ontbijt: Bitcoin stijgt hard na aanslag, ethereum-ETF's deze week?

Explosieve groei van memecoins

Uit het rapport van CoinGecko blijkt dat memecoins gemiddeld een krankzinnig rendement van 1.312,6% behaalden in het eerste kwartaal van 2024. Deze bizarre prestatie werd geleid door nieuwkomers zoals Book of Meme (BOME), Brett, en Cat in a Dogs World (MEW), die allemaal in maart werden gelanceerd en tegen het einde van het kwartaal al tot de top 10 grootste memecoins op de markt behoorden.

Brett spande de kroon met een rendement van 7.727,6% aan het einde van maart, gevolgd door Dogwifhat (WIF) met een groei van 2.721,2% sinds het begin van het jaar. Deze cijfers laten zien dat memecoins een speciaal plekje in de harten van veel crypto investeerders hebben gekregen. Hoewel de meeste memecoins enkel en alleen op speculatie gebaseerd zijn, weerhoudt dat veel mensen er niet van om te investeren.

Interessant is dat de totale marktkapitalisatie van de memecoin-sector is gestegen naar $60,93 miljard, wat neerkomt op ongeveer 2,32% van de totale cryptocurrency marktkapitalisatie. Deze groei van 176,9% op kwartaalbasis zet memecoins boven veel traditionele sectoren die aanzienlijk kapitaal en institutionele betrokkenheid kennen. En dat terwijl je bedenkt dat de originele memecoin, dogecoin (DOGE), puur als grap werd bedacht.

Advertentie

Wereldwijde aandacht voor memecoins

De toenemende interesse in memecoins wordt weerspiegeld in de zoekopdrachten op Google, met een piek in populariteit in maart. Deze trend samen met stijgende transactievolumes en een groeiende gebruikersbasis laat zien hoe populair memecoins echt zijn geworden.

Memecoins kunnen zelfs de onverwachte helden van het afgelopen kwartaal genoemd worden. Uiteraard heeft bitcoin meerdere all-time highs neergezet, maar de stijgingen binnen de memecoin-sector zijn eigenlijk nog veel indrukwekkender.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie