monero_XMR_website_miner_coinhive_staakt_activiteiten_vanwege_marktomstandigheden

Monero (XMR) website miner Coinhive staakt activiteiten vanwege marktomstandigheden

Coinhive, de maker van software waarmee websites de CPU van hun bezoekers kunnen gebruiken om monero (XMR) te minen, stopt er mee. In de blogpost noemt het team drie redenen waarom Coinhive ermee stopt.

In de blogpost schrijft Coinhive:

De daling van de hashrate (meer dan 50%) na de laatste Monero hard fork heeft ons hard geraakt. Hetzelfde geldt voor de ‘crash’ van de crypto-markt, waarbij de waarde van XMR binnen een jaar meer dan 85% daalde.

Door de steeds verder afnemende interesse in het minen en de kelderende waarde van de privacy cryptocurrency XMR, staakt Coinhive vanaf 8 maart haar activiteiten. Het feit dat Monero nog een hard fork zal gaan doorvoeren zou volgens de blogpost de doorslaggevende factor zijn geweest om de activiteiten te staken. Door middel van de hard fork zal Monero een aantal veranderingen in het algoritme aanbrengen waardoor het minen nog minder op zal gaan brengen voor Coinhive.

De software van Coinhive werd in het begin bestempeld als alternatief voor advertenties. Website-eigenaren konden middels een JavaScript-bestand de CPU van hun bezoekers gebruiken om XMR te minen.

Al gauw werd de software gebruikt door hackers die de code stiekem op websites implementeerden, wat ook wel cryptojacking wordt genoemd. Op een zeker moment werden websites van overheden en advertenties op YouTube gebruikt om met behulp van de CPU van een slachtoffer crypto te minen. Cryptojacking werd zo populair dat het aantal cryptojacking-gevallen volgens McAfee in 2018 met 4000% toenam.

Naar schatting verdiende Coinhive in haar hoogtijdagen zo’n $250.000 per maand. Maar sinds XMR flink in waarde gedaald is, en de interesse in de software gedaald is, zijn die winsten ook steeds verder afgenomen. Coinhive stopt er op 8 maart mee, maar gebruikers van de software hebben nog tot eind april om hun tegoeden op te nemen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

4.6/5

€6.788,37 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.778,06 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.772,59 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.765,17 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.681,13 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.696,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.755,04 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.848,62 Kopen
Laatste nieuws