Home Nieuws Mining Japanse politie onderzoekt cryptojacking-zaak met Coinhive Monero mining-software

Japanse politie onderzoekt cryptojacking-zaak met Coinhive Monero mining-software

- Advertentie -

De Japanse politie doet onderzoek naar een geval van cryptojacking waar Coinhive, software voor het minen naar Monero, bij betrokken is, zeiden betrouwbare bronnen tegen de lokale krant Mainichi op 12 juni.

Onderzoekers verdenken de vermeende daders ervan in overtreding te zijn van de wet die het gebruik van computervirussen verbiedt. Volgens de bronnen hebben de verdachten die betrokken zijn bij de zaak websites opgezet die de Coinhive crypto mining-software op de computers van bezoekers installeren zonder hun toestemming of “duidelijke kennisgeving over mining”.

Tot nu toe heeft de Japanse politie drie personen onderzocht, waaronder een webdesigner die door de Yokohama Summery Court was veroordeeld tot het betalen van 100.000 yen ($904) wegens het illegaal plaatsen van een computervirus. De personen die bij de zaak betrokken zijn, hebben naar verluidt in het najaar van 2017 websites opgezet. Volgens Mainichi beweert een van de beklaagden dat de software geen virus was, maar een manier om inkomsten te genereren op een vergelijkbare manier als de distributie van online advertenties. De zaak zal worden behandeld bij de Yokohama District Court.

De zaak wordt onderzocht door verschillende politieafdelingen, waaronder die in Kanagawa, Chiba en Tochigi in centraal Japan. Ambtenaren oordeelden dat de verdachten strafrechtelijk vervolgd kunnen worden, omdat de installatie en de werking van Coinhive is uitgevoerd zonder de toestemming van de eigenaren van de computers, waardoor de apparaten functioneren op een manier die niet door de oorspronkelijke eigenaren bedoeld is. Dit zal naar verluidt de eerste strafzaak zijn met betrekking tot crypto-mining in Japan.

Coinhive, opgericht in 2017, is uitgegroeid tot een van de meest verspreide online tools om Monero te minen op websites waarbij het gebruikt maakt van de CPU-kracht en elektriciteit van de bezoekers, en is gebruikt om computers te targeten via YouTube, maar ook op websites van overheden en universiteiten.

Volgens een rapport uit januari van softwarebedrijf Check Point wordt 55% van bedrijven wereldwijd getroffen door cryptojacking. Het rapport noemde Coinhive de nummer één “Most Wanted Malware”.

Kan het minen van Monero ook lucratief zijn voor goede doeleinden? Unicef Australia past dit bijvoorbeeld ook op haar website The Hopepage toe. Laat het ons weten in de Crypto Talk!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.289,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.311,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.345,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.387,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.549,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...