Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
18/10/2020 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2020 17:36

Monero (XRM) voert belangrijke update uit, lees hier wat er verandert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Monero (XRM) voert belangrijke update uit, lees hier wat er verandert

Foto: Inked Pixels/Shutterstock

Monero (XMR)-ontwikkelaars hebben zaterdag netwerkupdate ‘Oxygen Orion’ gelanceerd, wat tekent als de nieuwste versie van de node-software. De update, die in september al aangekondigd was en 30 bijdragers heeft, belooft aanzienlijke verbeteringen in de prestaties in bijna alle aspecten van de cryptocurrency.
Het hoogtepunt van de nieuwe update is de compact linkable spontaneous anonymous group (CLSAG) -functie. Volgens de blog zal CLSAG de omvang van transacties met 25% verminderen en de transactietijden met 10% verbeteren terwijl het de transactionele privacy behoudt.

“CLSAG maakt kleinere en snellere transacties mogelijk met een strikte beveiliging.”

Naast CLSAG brengt de nieuwe update beveiligingsverbeteringen voor het netwerk, vooral met betrekking tot Dandelion ++, dat verantwoordelijk is voor het verbergen van IP-adressen van gebruikers.
Monero heeft laten weten dat netwerk upgrades technisch gezien hard forks zijn, al betekent dit niet dat er een nieuw coin tot stand zal komen. Het is daarentegen wel noodzakelijk dat netwerkgebruikers ervoor zorgen dat hun software up-to-date is. Gebruikers die hun XMR in een hardware wallet opslaan, moeten op de hoogte blijven van de nieuwste firmware, aldus de blog.
Ondanks de nieuwe netwerkupdate gaat het recent niet bepaald goed met de cryptocurrency. Deze ervaart namelijk onderdrukking vanuit meerdere kanten. De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) heeft in september laten weten een beloning uit te reiken, ter waarde van $625.000, aan degene wie de privacysoftware van Monero kan kraken.
Daarnaast heeft het cryptocurrency-bedrijf CipherTrace een tool voor de United States Department of Homeland Security ontwikkeld voor het traceren van Monero transacties, én neemt het aantal cryptojacking activiteiten hard toe op het netwerk van de coin.
Terwijl Monero onder druk staat, timmert Zcash (ZEC) hard aan de weg om in november zijn block-rewards te halveren, waarbij analisten een positieve prijsbeweging verwachten. Ondanks al de negatieve aandacht wist de privacy valuta recent nog wel met 4% te stijgen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie