Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Een half miljoen dollar verdienen? Kraak bitcoin (BTC) LN en monero (XMR) voor de IRS

De strijd tussen autoriteiten en criminelen kreeg met de opkomst van cryptocurrency een nieuwe laag. Criminelen kunnen sindsdien namelijk relatief gemakkelijk internationale betalingen verrichten over het internet. De Amerikaanse belastingdienst (IRS) komt nu met een plan om criminelen een stap voor te kunnen zijn door de code van monero (XMR) en het bitcoin (BTC) Lightning Network te kraken.

Uit een aankondiging laat de IRS weten op zoek te zijn naar ontwikkelaars die de IRS Criminal Investigation-afdeling kunnen helpen met het opsporen en monitoren van transacties op de netwerken van privacy coins, cryptocurrencies waarmee anoniem betalingen kunnen worden gedaan. Het schrijft in een van de bijlagen:

“Het gebruik van privacymunten wordt steeds populairder voor algemeen gebruik en ziet ook een toename in gebruik door illegale actoren. In april 2020 verklaarde bijvoorbeeld een RaaS (Ransomware as a Service) -groep genaamd Sodinokibi (een voormalig onderdeel van de GrandCrab RaaS-groep) dat toekomstige betalingen voor losgeldverzoeken in Monero (XMR) zullen plaatsvinden in plaats van in Bitcoin (BTC) vanwege zorgen omtrent privacy.”

- Advertentie -

De IRS verwijst in de aankondiging naar dit nieuws. Software-ontwikkelaars kunnen zich aanmelden en ontvangen na goedkeuring van hun aanvraag een startbudget van een half miljoen dollar. Als de tests van de nieuw ontwikkelde software succesvol verlopen dan ontvangt de ontwikkelaar nog eens $125.000. Met deze opdracht kan dus $625.000 worden verdiend.

De IRS stelt drie doelen voor de software: Het moet transacties kunnen traceren (zowel in– als outputs) voor een specifieke wallet, een inschatting kunnen maken van andere transacties en een algoritme bieden waarop de IRS verder kan bouwen.

Onlangs kwam nog naar buiten dat CipherTrace software heeft ontwikkeld waarmee monero-transacties getraceerd kunnen worden. Veel deskundigen lieten echter later weten dat deze tool alleen een inschatting kan maken van transacties op basis van statistische modellen. Het gaat dus niet om een echte monitoring tool.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.263,71 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.263,71 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...