Timo Bult Timo Bult
11/09/2020 08:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2020 08:08

Een half miljoen dollar verdienen? Kraak bitcoin (BTC) LN en monero (XMR) voor de IRS

Nieuws
Een half miljoen dollar verdienen Kraak bitcoin (BTC) LN en monero (XMR) voor de IRS

De strijd tussen autoriteiten en criminelen kreeg met de opkomst van cryptocurrency een nieuwe laag. Criminelen kunnen sindsdien namelijk relatief gemakkelijk internationale betalingen verrichten over het internet. De Amerikaanse belastingdienst (IRS) komt nu met een plan om criminelen een stap voor te kunnen zijn door de code van monero (XMR) en het bitcoin (BTC) Lightning Network te kraken.
Uit een aankondiging laat de IRS weten op zoek te zijn naar ontwikkelaars die de IRS Criminal Investigation-afdeling kunnen helpen met het opsporen en monitoren van transacties op de netwerken van privacy coins, cryptocurrencies waarmee anoniem betalingen kunnen worden gedaan. Het schrijft in een van de bijlagen:

“Het gebruik van privacymunten wordt steeds populairder voor algemeen gebruik en ziet ook een toename in gebruik door illegale actoren. In april 2020 verklaarde bijvoorbeeld een RaaS (Ransomware as a Service) -groep genaamd Sodinokibi (een voormalig onderdeel van de GrandCrab RaaS-groep) dat toekomstige betalingen voor losgeldverzoeken in Monero (XMR) zullen plaatsvinden in plaats van in Bitcoin (BTC) vanwege zorgen omtrent privacy.”

De IRS verwijst in de aankondiging naar dit nieuws. Software-ontwikkelaars kunnen zich aanmelden en ontvangen na goedkeuring van hun aanvraag een startbudget van een half miljoen dollar. Als de tests van de nieuw ontwikkelde software succesvol verlopen dan ontvangt de ontwikkelaar nog eens $125.000. Met deze opdracht kan dus $625.000 worden verdiend.
De IRS stelt drie doelen voor de software: Het moet transacties kunnen traceren (zowel in– als outputs) voor een specifieke wallet, een inschatting kunnen maken van andere transacties en een algoritme bieden waarop de IRS verder kan bouwen.
Onlangs kwam nog naar buiten dat CipherTrace software heeft ontwikkeld waarmee monero-transacties getraceerd kunnen worden. Veel deskundigen lieten echter later weten dat deze tool alleen een inschatting kan maken van transacties op basis van statistische modellen. Het gaat dus niet om een echte monitoring tool.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie