Ivo Melchers Ivo Melchers
07/12/2022 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2022 16:20

Nationale fan tokens kelderen hard tijdens WK voetbal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ga naar het WK in Qatar dankzij Coinmerce

Foto: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Van de in totaal 32 landen zijn er nog slechts 8 resterend in de strijd om de wereldbeker in Qatar. Het wereldkampioenschap voetbal is in volle gang en heeft zo zijn invloed op de koersen van de fan tokens van de deelnemende nationale teams.

Eerder kon je in het altcoin nieuws lezen dat de fan tokens van nationale elftallen stegen in aanloop naar het voetbaltoernooi in Qatar. Voornamelijk de landen die zouden deelnemen aan het WK stegen in populariteit onder investeerders. Echter is inmiddels gebleken dat we met een klassieke ‘buy the rumor, sell the news’ event te maken hebben.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Fan tokens dalen fors

Voornamelijk de fan tokens van de deelnemende landen hebben flinke klappen moeten doorstaan sinds het begin van het WK. De fan tokens van Portugal en Argentinië hadden twee dagen voor de openingswedstrijd een all-time high neergezet en Spanje en Brazilië hadden hun hoogtepunt bereikt op 28 september. Sinds het startschot van het WK is het echter voor alle fan tokens alleen maar bergafwaarts gegaan.

De fan tokens van Portugal, Spanje, Brazilië en Argentinië zijn namelijk gedaald tussen de 60 en 88% sinds 20 november, het begin van het voetbalfestijn. Dit is ondanks het feit dat Portugal, Brazilië en Argentinië momenteel in de kwartfinale zitten. Spanje heeft ook pas sinds een dag het toernooi moeten verlaten na het verlies op Marokko. Het handelsvolume van deze tokens is ook gedaald tussen de 79 en 88% sinds 20 november.

De tokens reageren over het algemeen op de prestaties op het veld. Zo had de koers van de fan token van Spanje een duikvlucht genomen na de uitschakeling tegen Marokko. In de afgelopen 24 uur is de koers met bijna 60% gedaald, volgens data van CoinMarketCap. Ook kon je eerder lezen dat de token van Argentinië met 31% was gedaald na de nederlaag tegen Saoedi-Arabië. Echter lijken de goede prestaties geen positieve invloed te hebben op de koersen. Na de winst van Portugal op Zwitserland moest POR nog steeds 30% van zijn waarde inleveren in de afgelopen dag.

Hetzelfde verhaal voor Chilliz

Chilliz (CHZ) is de drijvende kracht achter Socios.com, het meest populaire platform voor de uitgifte van fan tokens. De koers van deze altcoin heeft een gelijkwaardig verloop doorgemaakt als de fan tokens zelf. De waarde steeg flink voorafgaand aan het WK, maar sindsdien is het gedaald met zo’n 36% tot een huidige koers van iets meer dan $0,15.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie