Ivo Melchers Ivo Melchers
26/10/2022 11:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2022 11:10

Fan-tokens van nationale teams stijgen in aanloop naar WK

icon-altcoins
Altcoin nieuws

De fan tokens van verschillende nationale elftallen hebben een mooie stijging doorgemaakt in de afgelopen zeven dagen. Fan tokens van het Peruaanse (FPFT), Spaanse (SNFT), Braziliaanse (BFT) en Argentijnse nationaal elftal zijn met respectievelijk 32%, 14% , 12% en12% gestegen volgens data van CoinGecko. Andere fan tokens van nationale elftallen die momenteel beschikbaar zijn bij Socios.com of Bitci zijn die van Uruguay (AUFT), Italië (ITA) en Portugal (POR).

De fan tokens van deze nationale elftallen hebben allemaal een marktkapitalisatie van slechts $30 miljoen of minder, maar ze hebben het best gepresteerd van alle beschikbare fan tokens op het moment. In de afgelopen week zijn andere cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ether (ETH) amper gefluctueerd in waarde.

Over iets minder dan een maand begint het wereldkampioenschap voetbal in Qatar en deze stijging heeft natuurlijk alles te maken met het grootste voetbalevenement ter wereld.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Socios.com en Chilliz

Naast fan tokens voor voetbalclubs zijn er dus ook enkele fan tokens voor nationale elftallen binnen de voetbalwereld. De meeste fan tokens worden gelanceerd op het platform Socios.com. Chilliz (CHZ) is de drijvende kracht achter dit platform voor fan tokens. Op Socios.com kunnen sportclubs (en nationale elftallen) hun unieke digitale activa uitbrengen in de vorm van een fan token. Deze fan tokens worden uitgegeven op de blockchain van Chilliz.

Door middel van deze fan tokens worden fans van over de hele wereld nog meer verbonden aan hun favoriete club of nationale elftal. De fan tokens kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om te stemmen over bepaalde onderwerpen. Vanzelfsprekend ligt de keuze voor waarover gestemd zal worden en de eindbeslissing uiteindelijk bij de club of het nationaal elftal zelf. Ook brengt de fan token exclusieve voordelen met zich mee voor de fan, zoals exclusieve toegang of merchandise. Vorig jaar kon je bijvoorbeeld lezen dat Italiaanse voetbalclub AC Milan live NFTs uitbracht tijdens de wedstrijd tegen AS Roma. Deze NFTs werden uitgedeeld in een airdrop onder houders van de AC Milan Fan Token (ACM). Er zijn dus talloos veel toepassingen mogelijk met deze fan tokens.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie