Erik Juffermans Erik Juffermans
29/02/2024 13:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/02/2024 10:21

Nederlander deelt bizar crypto verhaal: de investering die alles veranderde

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nederlander deelt bizar crypto verhaal: de investering die alles veranderde

Foto: Julia Merska/Shutterstock

Bij investeren in crypto denk je misschien aan gigantische winsten of juist aan grote verliezen. Door de inherente volatiliteit van crypto koersen kan investeren in crypto misschien wel het beste vergeleken worden met een achtbaan. Investeren gaat bijna nooit van een leien dakje en het gaat met vallen en opstaan.

Het volgende verhaal van een van onze trouwe lezers getuigt van deze volatiliteit. Dit verhaal laat zien hoe snel het kan gaan. Maar ook hoe snel het weer allemaal kan verdwijnen. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een crypto fortuin

Onze lezer kwam in 2017 voor het eerst in aanraking met crypto. Via tron (TRX) kwam hij vervolgens te weten over WIN, de token van het wink-platform, een crypto casino. Via dit platform waren er destijds mooie staking rendementen te halen. Onze lezer begon in de jaren erna meer te investeren in WIN en bleef de tokens staken. De token leverde namelijk een leuk rendement op.

Maar toen kwamen de COVID-jaren en de crypto markt begon te stijgen. Eerst bitcoin (BTC) maar toen altcoins. Ook WIN begon te klimmen, en hoe. Vanaf begin 2021 was WIN niet te stoppen. De token steeg in de eerste vijf maanden van 2021 met ongeveer 4.000 procent. 

Binnen luttele maanden steeg het portfolio van onze lezer van nog geen 9.000 dollar naar 150.000 dollar. Kassa zou je denken. In alle chaos en commotie van de bullmarkt was onze lezer echter de WIN tokens vergeten te unstaken. Hier zat helaas een ‘unstake-termijn’ van twee dagen op. “De langste twee dagen van mijn leven,” aldus onze lezer. Vanwege dit termijn liep hij 70.000 dollar extra winst mis. Maar met een winst van 70.000 dollar mocht onze lezer niet klagen.

WIN-bezit lezer Crypto Insiders
De totale waarde van het WIN-bezit van de lezer op 31 december 2020
WIN-bezit lezer Crypto Insiders
De totale waarde van het WIN-bezit van de lezer op 6 april 2021

Het geld zou naar een verbouwing van het huis gaan. Maar deze verbouwing kon wel even duren en de betalingen zouden in termijnen verlopen. Wellicht kon een deel van het fortuintje nog aan het werk gezet worden in de tussentijd. 

Vallen en opstaan

Enkele maanden later kwam de UST stablecoin van terra (LUNA) op SwissBorg, een bekend crypto platform. Er werd hier een rendement van maar liefst 30 procent aangeboden op UST. Een no-brainer dacht onze lezer, niet wetende dat enkele weken later het volledige Terra-ecoysteem in elkaar zou storten. Hoewel het grootste deel van de rekeningen voor de verbouwing al betaald waren verloor onze lezer bijna 20.000 dollar met UST.

Onze lezer lijkt het allemaal meegemaakt te hebben: ongelooflijke winsten en pijnlijke verliezen. “De crypto wereld is vallen en opstaan,” aldus onze lezer. Hij hoopt met zijn bijzondere verhaal lezers te waarschuwen voor de risico’s die men loopt in de crypto wereld. Maar ook: wie niet waagt die niet wint. 

De cryptomarkt is een van de weinige plekken waar men met een relatief kleine investering levensveranderende rendementen kan behalen. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd en er komt een hoop geluk en risico bij kijken. Investeer daarom nooit meer dan je bereid bent te verliezen.

Advertentie

Wat is jouw crypto verhaal?

Heb jij zelf ook een opmerkelijke ervaring binnen de crypto-wereld die je graag met ons en de lezers van Crypto Insiders deelt? Stuur ons een berichtje via Instagram met jouw verhaal, en wie weet schrijven we hierover. In dat geval krijg jij 2 pizza’s van New York Pizza.

Uiteraard zal je anoniem worden vermeld. Mocht je alsnog graag benoemd worden, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie