Timo Bult Timo Bult
18/03/2021 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2021 07:02

Neo kondigt grote N3 update aan, wat gebeurt er met de oude Neo tokens?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Neo kondigt grote N3 update aan, wat gebeurt er met de oude Neo tokens

Groot nieuws voor Neo (NEO). Gisteren werd namelijk de nieuwe versie van het netwerk aangekondigd; N3 genaamd! Het project wil met N3 de meest complete blockchain-oplossing van de markt realiseren. Wel moet men met een aantal dingen rekening houden.

De derde versie van Neo werd al in 2018 aangekondigd door Erik Zhang. De verwachtingen waren de afgelopen jaren hoog en eindelijk is de update dichterbij dan ooit. In de aankondiging valt te lezen:

“Platform-native gedecentraliseerde opslag, oracles en naamservices zijn slechts enkele van de functies die Neo het meest complete blockchain-ontwikkelingsplatform zullen maken dat op dit moment beschikbaar is.”

Het huidige netwerk, Neo 2.x, zal vanaf nu “Neo Legacy” worden genoemd. Deze keuze is gemaakt om duidelijk te maken dat zodra Neo 3.0 er is, het oude netwerk uiteindelijk niet meer ondersteund zal worden door ontwikkelaars:

“Zoals de meesten van jullie inmiddels weten, heeft N3 veel nieuwe functies die niet compatibel zijn met 2.x. Neo zal dus N3 lanceren op een nieuwe chain vanuit een nieuw genesisblok. Dit betekent dat we twee versies van de Neo-blockchain gelijktijdig zullen hebben.”

Neo 2.x zal dus op een zeker moment niet meer ondersteund worden. Het team benadrukt echter dat er genoeg tijd zal zijn voor gebruikers om hun data, waaronder hun NEO, over te kunnen zetten naar het nieuwe netwerk. Het zal echter nog wel even duren voordat N3 überhaupt een volledige lancering zal gaan zien.

Ergens eind deze maand zal N3 namelijk op het testnet worden gelanceerd. Dit is een soort testomgeving waarin de code getest kan worden op bugs. Vervolgens zal er een nieuwe website, financieringsfondsen, evenementen voor ontwikkelaars en andere initiatieven gelanceerd worden om de ontwikkeling van N3 verder te stimuleren. Het team sluit de aankondiging af met mogelijke zorgen weg te nemen bij NEO-bezitters:

“We zijn ons ervan bewust dat veel tokenhouders zich waarschijnlijk afvragen wat ze moeten weten over migratie van Neo Legacy naar Neo N3. Voor de nabije toekomst hoef je je hier geen zorgen over te maken. We zullen informatie publiceren zodra de MainNet-release dichterbij komt met betrekking tot tokenmigratie, dus voor nu is het gewoon voldoende dat je de officiële Neo-kanalen in de gaten houdt voor meer details. Wanneer het nieuwe MainNet live gaat, zal Neo Legacy gedurende een langere periode parallel lopen met Neo N3 om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende tijd heeft om te migreren.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie