Kevin Schijven Kevin Schijven
17/03/2021 07:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2021 07:09

NFT gekte slaat door: Record Christiano Ronaldo NFT alweer verbroken door deze sportster

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT gekte slaat door Record Christiano Ronaldo NFT alweer verbroken door deze sportster

Foto: Primakov/Shutterstock

Een zogeheten non-fungible token (NFT) van voetbalster Christiano Ronaldo werd onlangs verkocht voor maar liefst $289.920:

NFT’s zijn de nieuwste rage in de cryptocurrency-markt. In tegenstelling tot meer reguliere crypto is elke NFT uniek. Dit maakt het mogelijk om digitale versies van verzamelobjecten en kunstwerken te verkopen met het bewijs dat iemand de ‘enige echte’ heeft. Verzamelaar ‘FC Camembert’ was de koper en zegt het volgende erover:

“Negenennegentig procent van de mensen denkt waarschijnlijk dat het stom is om zoveel uit te geven aan iets dat je niet kunt ‘aanraken.’ Mijn ouders snappen het niet en denken dat ik een beetje gek ben. Ik zou persoonlijk nooit een Picasso kopen, maar ik was erg blij om 300.000 USD in mijn idool te investeren. Deze aankoop was niet aangedreven door speculatie, ik ben niet van plan om binnenkort te verkopen. Voor mij is Cristiano van onschatbare waarde.”

De NFT van Ronaldo werd verkocht via Sorare, een fantasievoetbalspel en marktplaats dat draait op Ethereum (ETH), en een van de oudste spelers in de NFT-markt. De verkoop maakt de Ronaldo NFT een van de duurste voetbalkaarten ooit en het was ook eventjes de duurste NFT uit de sportwereld.

Met $290.000 versloeg de Ronaldo NFT een NFT van basketbalster LeBron James, die onlangs voor $208.000 werd verkocht. Gisteren werd het record alweer gebroken door een NFT van American footballster Rob ‘Gronk’ Gronkowski. De NFT werd verkocht voor $430.000 en de collectie voor zelfs $1,75 miljoen:

De duurste NFT op dit moment is het kunstwerk van Beeple, dat vorige week voor $69 miljoen werd verkocht. Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat het aantal zoekopdrachten op Google naar NFT’s in de VS die van ICO’s uit eind 2017 overschreed. Inmiddels loopt dit verschil alleen maar verder uit en dit is wellicht pas het begin van deze nieuwe markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie