Kevin Schijven Kevin Schijven
14/03/2021 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2021 17:22

NFT rage zet door: Muzikant Aphex Twin veilt NFT, biedingen lopen snel op

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT rage zet door Muzikant Aphex Twin veilt NFT, biedingen lopen snel op

Foto: Primakov/Shutterstock

Ja hoor, nog meer NFT nieuws. De beroemde elektronische muziekartiest Richard D. James, beter bekend als Aphex Twin, waagt zich nu aan ook de opkomende non-fungible token (NFT) markt.

De muzikant heeft op 14 maart plotseling een NFT ter veiling geplaatst. De NFT, genaamd “/afx/weirdcore<blockscanner>,” is een animatie van zijn gezicht vergezeld met enkele enge elektronische geluiden van de artiest. De veiling wordt gehouden op Foundation.app:

De veiling begon met een bod van 1 ethereum (ETH) ter waarde van zo’n $1.900. Inmiddels staat het hoogste bod op 52,77 ETH ter waarde van bijna $100.000. Er is op het moment van schrijven nog een halve dag te gaan voordat de veiling sluit.

De prijzen zouden wellicht nog ver op kunnen lopen als je kijkt naar de veilingen van andere NFT’s. Onlangs werd een kunstwerk van Beeple verkocht voor maar liefst $69.3 miljoen. In de laatste minuten van de veiling verdubbelde het bod nog van $25 naar $50 miljoen.

James meldt op Twitter dat een deel van de opbrengst van de veiling zal gaan naar het planten van bomen en/of het opzetten van permacultuur-projecten:

Aphex Twin werd in de jaren ’90 wereldberoemd met hits als ‘Come to Daddy’ en ‘Windowlicker.’ De rage omtrent NFT’s is momenteel zelfs groter dan die omtrent ICO’s eind 2017. DC Comics, de grote stripboekuitgever, heeft deze week nog een collectie van Batman NFT’s gelanceerd. Toch lijkt het erop dat de NFT-markt nog voor veel mensen onbegrijpelijk is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie