Kevin Schijven Kevin Schijven
31/08/2021 15:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2021 15:03

Ripple wil weten of SEC werknemers XRP, BTC en ETH bezitten en dient motie in bij rechtbank, maar waarom?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe motie in Ripple (XRP) rechtszaak Wat staat er eigenlijk in

De advocaten van Ripple (XRP) hebben in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een nieuwe motie ingediend. De advocaten willen zien of SEC functionarissen zelf mochten handelen met XRP en andere cryptocurrencies. Advocaat James K. Filan deelde de motie afgelopen weekend via Twitter:

De SEC klaagde eind vorig jaar Ripple aan omtrent de illegale verkoop van zogeheten securities, oftewel effecten. SEC medewerkers mogen over het algemeen niet in effecten handelen zonder voorafgaande toestemming. De SEC deelde onlangs een beleidsdocument waaruit bleek dat er geen restricties waren voor SEC medewerkers om in crypto te handelen tot 19 januari 2018.

Dat zou volgens de Ripple advocaten moeten bevestigen dat XRP tot die tijd niet door de SEC als securities werden bestempeld. Dat zou volgens de advocaten kunnen betekenen dat Ripple helemaal niet “roekeloos” heeft gehandeld door XRP niet als securities te behandelen. Vooral als de SEC dat zelf ook niet deed.

Echter geeft het beleidsdocument niet genoeg inzicht en daarom willen de advocaten nu (geanonimiseerde) documenten van SEC medewerkers inzien. Ripple wil weten of SEC functionarissen toestemming hadden om in XRP, maar ook bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), te handelen. De advocaten benadrukken dat zij meerdere malen al deze zomer om deze documenten bij de SEC hadden gevraagd.

De rechtbank geeft de SEC tot 3 september om een antwoord in te dienen op deze motie. De motie werd ingediend namens Ripple Labs, CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen. Begin deze maand won Ripple al een dergelijke motie om documenten van cryptocurrency-exchange Binance in te zien. Onlangs deelde Filan een aantal belangrijke data om in de gaten te houden omtrent de rechtszaak.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie