Kevin Schijven Kevin Schijven
05/08/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2021 13:15

Ripple (XRP) wint motie in rechtszaak met SEC: advocaten krijgen toegang tot documenten van Binance

Nieuws
Ripple (XRP) wint motie in rechtszaak met SEC advocaten krijgen toegang tot documenten van Binance

Foto: rafapress/Shutterstock

De rechtszaak tussen Ripple, het bedrijf achter de XRP cryptocurrency, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) krijgt weer een nieuwe wending.

De SEC klaagt momenteel Ripple aan omtrent de illegale verkoop van securities, oftewel effecten, zonder vergunning. Ook CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen worden aangeklaagd door de SEC. Garlinghouse zou volgens de SEC zich schuldig gemaakt hebben aan de illegale verkoop van $357 miljoen aan effecten met XRP.

De advocaten van Garlinghouse dienden onlangs een motie in om toegang te krijgen tot documenten van Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld. Rechter Sarah Netburn heeft nu het verzoek ingewilligd.

De advocaten van Garlinghouse beargumenteren dat Garlinghouse zijn XRP verkocht op platforms buiten de Verenigde Staten, waaronder dus Binance. Volgens de advocaten zou dat betekenen dat de verkoop van de XRP tokens niet onder de Amerikaanse effectenwet valt en dus buiten de jurisdictie van de SEC valt.

De documenten van Binance zouden dit wellicht kunnen bewijzen en in elk geval nieuw inzicht kunnen bieden, maar zijn zonder toestemming van de rechter niet toegankelijk. Of deze verdediging ook een kans van slagen heeft, moet natuurlijk nog blijken.

Garlinghouse’s advocatenteam vroegen in juni dergelijke documenten aan bij maar liefst 15 verschillende exchanges, waaronder Huobi, Bitstamp en BitThumb.

Advocaat James K. Filan meldde gisteren dat Lucas Hakkenberg, een van de advocaten van Garlinghouse, een verzoek heeft ingediend om zich terug te trekken uit de rechtszaak. Filan zegt dat hij hier niets achter zou zoeken:

Ripple won eerder ook al een motie omtrent de depositie van voormalig SEC functionaris William Hinman. Hij zei namelijk ooit dat ether (ETH) geen effecten zijn. Het zal interessant zijn wat hij tegenover de rechtbank zal verklaren hieromtrent. Voorlopig lijkt de mate van centralisatie wellicht het doorslaggevende verschil tussen beide cryptocurrencies te zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie