Kevin Schijven Kevin Schijven
16/07/2021 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2021 14:44

Ripple boekt winst in XRP rechtszaak: rechter weigert motie van SEC omtrent depositie voormalig directeur

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple boekt winst in XRP rechtszaak: rechter weigert motie van SEC omtrent depositie voormalig directeur

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de XRP cryptocurrency, heeft een kleine winst geboekt in de controversiële rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ripple wordt momenteel aangeklaagd door de SEC omtrent de illegale verkoop van $1,3 miljard aan securities, oftewel effecten, met XRP. De advocaten van Ripple willen dat William Hinman, voormalig directeur van bedrijfsfinanciën van de SEC, een verklaring aflegt in de rechtbank.

Hinman zei namelijk in 2018 tijdens een speech dat ether (ETH) geen securities zijn vanwege de decentrale aard van het Ethereum netwerk. Ripple hoopt dat ze na een verklaring van Hinman deze logica wellicht ook kunnen toepassen op XRP, al zal de centrale aard van deze crypto alsnog een struikelblok zijn.

De SEC diende onlangs een motie in tegen het verzoek van Ripple. Volgens de financiële toezichthouder zou het verzoek namelijk een gevaarlijk precedent scheppen. Volgens de SEC zou het de “sluisdeuren” kunnen openen voor tal van bedrijven die een dergelijke poging willen wagen en dat zou kunnen leiden tot een reeks van dagvaardingen voor SEC functionarissen. Ook zou het toekomstige SEC functionarissen kunnen weerhouden een dergelijke publieke functie in te willen vullen.

Rechter Sarah Netburn is het daarmee niet eens en heeft daarom de motie van de SEC geweigerd. Dat meldt persbureau Bloomberg op 16 juli:

Volgens de rechter gaat het hier niet om een “doorsnee handhavingszaak” en zal de depositie van Hinman niet gelijk de “sluisdeuren opengooien.” Ze voegt daaraantoe dat de rechtszaak “belangrijke beleidsbeslissingen op de markt met zich mee brengt,” en dat het bedrag en het publieke belang in de zaak “aanzienlijk” zijn.

Dat betekent dus dat de advocaten van Ripple toch Hinman mogen laten getuigen. De SEC heeft echter alsnog de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen deze beslissing van de rechter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie