Nike lanceert mogelijk eigen cryptocurrency: Cryptokicks

De Amerikaanse reus Nike heeft een interessant handelsmerk geregistreerd bij de United State Patent and Trademark Office (USPTO). Volgens het document dat sinds 25 april terug te vinden is op de website van het USPTO wil Nike namelijk het woord “CRYPTOKICKS” registreren.

Officieel diende Nike de aanvraag al op 14 april in. Het is niet precies duidelijk wat Nike ermee van plan is. De advocaat Josh Gerben, gespecialiseerd in handelsmerken, scheen zijn licht op de aanvraag:

Nike heeft een handelsmerkaanvraag ingediend voor CRYPTOKICKS.

De indiening geeft aan dat Nike van plan is een cryptocurrency te lanceren genaamd CRYPTOKICKS.

Volgens Gerben lijkt het er dus op dat Nike daadwerkelijk een cryptocurrency wil gaan lanceren. Bovendien werd de aanvraag op “1B basis” ingediend, wat inhoudt dat Nike belooft het handelsmerk ook echt te zullen gebruiken.

In een verdere toelichting benadrukt Gerben:

Dit lijkt een aanvraag te zijn voor een merk van een cryptocurrency … dit is “handelsmerk-taal” voor “dit is een cryptocurrency genaamd Cryptokicks.”

Wat Nike precies in gedachten heeft is niet duidelijk. In het document zijn echter een aantal interessante woorden terug te vinden zoals cryptyocurrency trading, virtuele valuta en blockchain-technologie. Daarnaast valt er het volgende te lezen:

Online marktplaats-diensten, het bieden van een marktplaats voor kopers en verkopers van digitale valuta; Het faciliteren van een online marktplaats met schoenen en kleding; online winkels.

Dat een reus als Nike de crypto-wereld instapt is goed nieuws voor de gehele cryptocurrency-industrie. Zo zou het de adoptie van crypto- en blockchain-technologie verder kunnen stimuleren. Bedrijven hebben nu 30 dagen de tijd om zich tegen de handelsmerkaanvraag uit te spreken, maar hoogstwaarschijnlijk zullen we in de nabije toekomst dus Nike’s eigen cryptocurrency, Cryptokicks, gelanceerd zien worden!

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.447,10 Kopen
1
Bitvavo
€29.910,60 Kopen
2
Litebit
€30.174,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
€30.228,50 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin fondsbeheerder Grayscale groeide met maar liefst 900% in 2020 en blijft in 2021 veel inkopen

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, heeft een zeer succesvol 2020 achter de rug. De totale hoeveelheid van assets under management (AUM) is...

Bitcoin (BTC) consolideert verder en levert in op altcoins, deze top 10 altcoin kan als enige stijgen

De koersen van de top 10 cryptocurrencies kleuren vandaag over het algemeen rood maar een van de altcoins kan alsnog flink stijgen. Daarnaast ontbreekt...

DeFi update: Volumes breken records en OCC hoofd Brian Brooks zegt dat banken zich moeten klaarmaken

De decentralized finance (DeFi) markt begint weer hard te groeien. Volgens DeFi Pulse zit nu voor het eerst meer dan $23 miljard aan cryptocurrencies...

Aantal bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC bereikt nieuw hoogtepunt, wat zegt dit?

De bitcoin (BTC) adoptie is zich in volle gang aan het ontwikkelen. Naast het feit dat er onder andere in Nederland steeds vaker gezocht...

Bitcoin schuldeisers in Mt. Gox rechtszaak krijgen optie voor een schikking, wat houdt dit in?

Schuldeisers in de rechtszaak omtrent de failliete cryptocurrency-exchange Mt. Gox krijgen de mogelijkheid om (een deel van) hun bitcoin (BTC) te ontvangen voordat de...

Polkadot (DOT) 100% in de plus, EOS (EOS) oprichter stapt op en meer nieuws van deze week

De week zit er alweer op! Er is veel gebeurd, van een hevige correctie van de koersen tot een nieuwe binnenkomer in de top...