Timo Bult Timo Bult
25/04/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2019 17:20

Nike lanceert mogelijk eigen cryptocurrency: Cryptokicks

icon-altcoins
Altcoin nieuws

De Amerikaanse reus Nike heeft een interessant handelsmerk geregistreerd bij de United State Patent and Trademark Office (USPTO). Volgens het document dat sinds 25 april terug te vinden is op de website van het USPTO wil Nike namelijk het woord “CRYPTOKICKS” registreren.
Officieel diende Nike de aanvraag al op 14 april in. Het is niet precies duidelijk wat Nike ermee van plan is. De advocaat Josh Gerben, gespecialiseerd in handelsmerken, scheen zijn licht op de aanvraag:

Nike heeft een handelsmerkaanvraag ingediend voor CRYPTOKICKS.

De indiening geeft aan dat Nike van plan is een cryptocurrency te lanceren genaamd CRYPTOKICKS.

Volgens Gerben lijkt het er dus op dat Nike daadwerkelijk een cryptocurrency wil gaan lanceren. Bovendien werd de aanvraag op “1B basis” ingediend, wat inhoudt dat Nike belooft het handelsmerk ook echt te zullen gebruiken.
In een verdere toelichting benadrukt Gerben:

Dit lijkt een aanvraag te zijn voor een merk van een cryptocurrency … dit is “handelsmerk-taal” voor “dit is een cryptocurrency genaamd Cryptokicks.”

Wat Nike precies in gedachten heeft is niet duidelijk. In het document zijn echter een aantal interessante woorden terug te vinden zoals cryptyocurrency trading, virtuele valuta en blockchain-technologie. Daarnaast valt er het volgende te lezen:

Online marktplaats-diensten, het bieden van een marktplaats voor kopers en verkopers van digitale valuta; Het faciliteren van een online marktplaats met schoenen en kleding; online winkels.

Dat een reus als Nike de crypto-wereld instapt is goed nieuws voor de gehele cryptocurrency-industrie. Zo zou het de adoptie van crypto- en blockchain-technologie verder kunnen stimuleren. Bedrijven hebben nu 30 dagen de tijd om zich tegen de handelsmerkaanvraag uit te spreken, maar hoogstwaarschijnlijk zullen we in de nabije toekomst dus Nike’s eigen cryptocurrency, Cryptokicks, gelanceerd zien worden!
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie