Bonno Coerse Bonno Coerse
30/04/2018 19:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2018 19:56

Om Litecoin meer te decentraliseren wilde Charlie Lee nog een stap verder gaan…

Nieuws
charlie-lee-interview-litecoin

Charlie Lee, voormalig hoofd engineering bij crypto exchange Coinbase  en de oprichter van Litecoin (LTC) heeft in een interview met TenX zijn voornemen geuit om de altcoin een wereldwijde, gedecentraliseerde cryptocurrency te maken. Hij gaf hierin ook aan dat, om dat doel te bewerkstelligen, Charlie zelf zou moeten aftreden als ‘leider’ van Litecoin. Bekijk het interview hieronder:
https://twitter.com/julianhosp/status/989745213441626114?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fcharlie-lee-to-make-litecoin-more-decentralized-eventually-i-would-step-away&tfw_creator=cointelegraph&tfw_site=cointelegraph
Lee suggereerde dat Bitcoin en Litecoin een nauwe samenwerking hebben. De coins beweren elkaar te versterken en dat ze voor verschillende doelen worden ingezet. Lee benadrukte benadrukte dat Bitcoin een gedecentraliseerde aard heeft door zijn anonieme maker en dat dat één van de belangrijkste kenmerken is van Bitcoin. Dit wordt echter gemist bij Litecoin.

Litecoin is more centralized because I’m around, so it has a more centralized development team, has more centralized foundation. I can steer Litecoin towards my vision, and people will listen to me because I created it.

Lee voerde het argument dat een echt gedecentraliseerde munt geen leider zou moeten hebben die deze zou beheren.  

For a currency to really be … a worldwide decentralized currency, you can’t have … a real leader who’s trying to control things, so to make it more decentralized, eventually I would step away.

Deze uitspraken staan lijnrecht tegenover zijn standpunt van december 2017 toen Lee beloofde niet te stoppen met Litecoin en dat hij zich er volledig aan zou wijden, zelfs nadat hij al zijn Litecoin aandelen had verkocht.

Don’t worry. I’m not quitting Litecoin. I will still spend all my time working on Litecoin. When Litecoin succeeds, I will still be rewarded in lots of different ways, just not directly via ownership of coins.

Twee maanden na deze uitspraak kwam hij hierop terug. Hij claimde al zijn Litecoins te hebben verkocht vanwege belangenconflicten en niet omdat hij niet meer zou geloven in het project.
LTC werd opgericht in 2011 door Lee en de Litecoin koers bereikte op 19 december 2017 zijn hoogste punt ooit van $375. Daarna, op 6 februari 2018 zakte de koers terug naar $125. Litecoin is nog steeds één van de top 10 cryptocurrencies qua marktkapitalisatie, welke momenteel wordt verhandeld voor $151.

Deel dit artikel
Bonno Coerse

Bonno Coerse is mede-oprichter van Crypto Insiders, een toonaangevend nieuwsplatform voor cryptovaluta, opgericht in april 2017. Met een achtergrond als online marketeer, werkt hij naast zijn rol bij Crypto Insiders ook als freelance SEO-specialist en runt hij een kledingwinkel in Curaçao. Bonno raakte geïnteresseerd in crypto door een vriend en zag de potentie van blockchaintechnologie voor de maatschappij en de financiële systemen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie