Ivo Melchers Ivo Melchers
02/09/2023 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2023 10:00

Omstreden crypto project opvallend populair in Argentinië

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Omstreden crypto project opvallend populair in Argentinië

Foto: Shutterstock/ Armando Oliveira

Iets meer dan een maand geleden voegde Worldcoin zich tot het crypto-landschap. Inmiddels staat het crypto nieuws vol met het controversiële crypto-project van ChatGPT oprichter Sam Altman. Het unieke project wil menselijke authenticiteit verifiëren via irisscans; iets wat veel crypto-enthousiastelingen een stapje te ver vinden gaan. In Argentinië lijken mensen hier anders naar te kijken, aangezien het aantal aanmeldingen hier door het dak gaat.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Worldcoin explosie in Argentinië

Met het zogenoemde proof-of-personhood project kun je een digitale ID aanmaken, die wordt gekoppeld aan de eigenschappen van je iris. Met een bijbehorende irisscanner genaamd de Orb kun je je iris laten scannen om op deze manier het tijdperk van artificial intelligence (AI) te verbeteren. Het is namelijk bedoeld om mensen van kunstmatige intelligentie te onderscheiden.

Wanneer gebruikers hun menselijkheid hebben geverifieerd, krijgen ze een ‘World ID’ die in toekomstige applicaties kan worden geïntegreerd om te bewijzen dat ze geen bot of AI-programma zijn.

Worldcoin ontving meteen na zijn lancering op 25 juli hevige kritiek van voorstanders van gegevens privacy. Critici beweerden dat het te gecentraliseerd is en gemakkelijk de biometrische gegevens zou kunnen lekken, wat tot negatieve gevolgen voor gebruikers zou kunnen leiden.

Worldcoin bracht op 31 augustus middels een bericht op X, voorheen aangeduid als Twitter, de populariteit van het project in Argentinië aan het licht. Het gaf namelijk aan dat het in augustus op 1 dag meer dan 9.500 nieuwe registraties had. Om deze prestatie te bereiken hebben facilitators deelnemers aan boord gebracht met een gemiddelde snelheid van minder dan 9 seconden per persoon. Het was tevens een record wat betreft het aantal nieuwe gebruikers op 1 dag.

Het Zuid-Amerikaanse land beschikt over facilitators op 38 verschillende locaties, volgens de website van het project. De meeste locaties bevinden zich in Buenos Aires, de hoofdstad van het land.

De enorme toename van het aantal aanmeldingen zorgde er tevens voor dat de Worldcoin-app tijdelijk de meest populaire app in de App Store van Argentinië werd.

WLD crypto

Zoals eerder benoemd kun je WLD-tokens in ontvangst nemen als je hebt bewezen dat je een mens bent, ofwel door je iris te laten scannen. Hierna hoef je je alleen nog maar aan te melden op de Worldcoin-app.

Momenteel staat de aanmeldbonus gelijk aan 25 WLD, wat ongeveer 10.239,49 Argentijnse pesos (ARS) waard is, of 29,25 Amerikaanse dollars. Volgens data over de kosten van levensonderhoud van reiswebsite Expatistan is dit genoeg om twee maaltijden te kopen van het ‘basislunchmenu’ in de zakenwijken van grote steden in Argentinië.

Op de dag van lancering bereikte de munt een recordhoogte en stond de 25 WLD-bonus gelijk aan 23.791 ARS, of 68 Amerikaanse dollars.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement