Timo Bult Timo Bult
20/02/2023 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2023 14:15

Ondanks bitcoin stijging zagen fondsen $32 miljoen wegstromen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Vooral bitcoin populair bij investeerders, blijkt uit nieuwe data

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Vorige week is er voor $32 miljoen weggestroomd bij de grote crypto-investeringsfondsen. Dat is de grootste uitstroom sinds afgelopen december, aldus CoinShares. Toch bereikte de totale waarde van alle activa onder beheer bij deze fondsen het hoogste punt sinds afgelopen augustus.

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Bitcoin shorts zien kapitaal binnenstromen

CoinShares houdt elke week bij hoeveel kapitaal er van en naar de grote crypto-fondsen stroomt. Dit zijn fondsen waarmee investeerders blootstelling kunnen krijgen aan crypto als bitcoin (BTC), zonder de crypto zelf te hoeven beheren. Bedrijven als Grayscale, 21Shares en ook CoinShares zelf beheren dergelijke fondsen.

Uit de laatste update blijkt dat er voor $32 miljoen aan activa is weggestroomd bij de grote fondsen. CoinShares meldt dat het overgrote deel van de uitstroom halverwege vorige week plaatsvond:

“Halverwege vorige week was de uitstroom veel hoger met US$62 miljoen, maar het sentiment verbeterde tegen vrijdag met een instroom van US$30 miljoen.”

Het waren de bitcoin-fondsen die de grootste klappen kregen. Daar stroomde $25 miljoen weg. Bij de bitcoin short-fondsen stroomde juist $3,7 miljoen binnen. De investeerders die in dit soort fondsen investeren verwachtten dus een daling vorige week, een daling die uiteindelijk uitbleef.

XRP fondsen zagen kapitaal binnenstromen

In plaats daarvan vond een prijsstijging plaats van bijna 10%. Ondanks de negatieve cijfers bereikte de totale waarde van alle activa onder beheer door de prijsstijging een niveau van $30 miljard, het hoogste punt sinds augustus 2022.

Ook bij de grote altcoin-fondsen stroomde er kapitaal weg. Bij ethereum (ETH) fondsen vloeide $7,2 miljoen weg terwijl bij polygon (MATIC) $800 duizend wegstroomde. Bij Binance en XRP (XRP) fondsen kwam juist vers geld binnen, bij beide ging het om een kleine instroom van $300 duizend.

De cijfers tonen aan dat investeerders die via deze route in crypto investeren vorige week voorzichtig waren. Toch steeg BTC terug naar $25.000 waarmee het de belangrijke weerstand bij de 200- en 50-weken moving average (MA) kon testen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie