Kevin Schijven Kevin Schijven
20/02/2023 09:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2023 09:26

Bitcoin in gevecht met $25.000: wat een doorbraak betekent voor de koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin in gevecht met $25.000: wat een doorbraak betekent voor de koers

Foto: allstars/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kwam afgelopen week voor het eerst sinds juni 2022 kort boven $25.000 uit. Gedurende het weekend consolideerde BTC rond $24.500 en eind gisterenmiddag schoot de koers weer even boven $25.000 uit.

Het bleek echter om een fakeout te gaan en bitcoin werd wederom afgewezen. Afgelopen nacht dipte de BTC prijs kort onder $24.000, maar herstelde snel en komt vanochtend weer uit rond die $24.500, of $24.475 op Binance en €22.880 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,5% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 54%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $472 miljard en de dominantie op 42,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 58 (Greed).

Bitcoins massaal opgekocht door zwaargewichten, correctie nu voorbij?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers in gevecht met $25.000

Bitcoin test sinds vorige week de weerstand rond $25.000, waar momenteel ook beide 200-weken moving averages uitkomen. Volgens analist Skew zou het doorbreken van de $25.200 kunnen beteken dat de koers doorschiet naar de zone tussen $28.000 en $30.000. Mocht dit niet lukken, dan lijkt volgens de analist de kans groot dat bitcoin terugvalt naar de support rond $22.500.

Advertentie

Bitcoin NFT’s een redding voor BTC miners?

We schreven in de tweede helft van vorig jaar regelmatig over het feit dat bitcoin miners onder zware druk stonden door de lage koers, hoge energiekosten en hoge concurrentie. Zij moesten regelmatig hun voorraden tegen goedkope prijzen verkopen om hun hoofd boven water te houden.

Analist Yonsei_dent meldt dat dit in januari ook nog gebeurde omdat de zogeheten mining difficulty alsmaar bleef stijgen. Inmiddels lijkt de BTC verkoop van miners te zijn gestopt en dat komt mogelijk door de komst van non-fungible tokens (NFT) op Bitcoin.

De lancering van Ordinals brengt NFT’s naar Bitcoin en zorgt ervoor dat transactiekosten flink toenemen en daarmee de druk op miners wordt verlicht.

Mysterieuze ‘Mr. 100’ bitcoin whale koopt miljarden dollars aan BTC
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Rustigere macro week, FOMC minutes woensdag

Deze week lijkt een stuk rustiger te worden dan afgelopen week, in elk geval op macroniveau. Toch kan de publicatie van de zogeheten Federal Open Market Committee (FOMC) minutes voor enige volatiliteit nog zorgen. Deze notulen van de laatste FOMC meeting worden aankomende woensdag gepubliceerd en bieden mogelijk meer inzicht wat de Federal Reserve van plan is qua renteverhogingen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Volgende bitcoin halving: maart 2024

Analist Will Clemente herinnert ons eraan dat de volgende Bitcoin halving nog slechts iets meer dan een jaar van ons verwijderd is.

Ecoinometrics meldt daarnmaast dat de bitcoin koers ten opzichte van vorige halving cycli ditmaal ver achterligt. Toch is de opwaartse potentie op de lange termijn hetzelfde, meldt het analysebedrijf, behalve als je denkt dat deze bearmarkt “fundamenteel anders” is.

Vijfde grootste Bitcoin belegger verplaatst plots $6 miljard aan BTC
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie