Ivo Melchers Ivo Melchers
19/11/2022 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2022 19:06

Onderzoek: Dogecoin-holders momenteel het minst gestrest

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba inu stijgt als een raket, maar hoe staat het met dogecoin koers?

Foto: Shutterstock/surassawadee

De huidige berenmarkt zorgt voor veel stress en onzekerheden onder een grote groep crypto-investeerders. De koers van bitcoin (BTC) is het afgelopen jaar met ongeveer 75% gedaald en de meeste altcoins staan zelfs nog dieper in het rood. Het is ook niet gek om te bedenken dat het stressniveau onder investeerders lijkt te variëren, afhankelijk van de cryptocurrency in kwestie.

Crypto-onderwijs platform Coin Kickoff heeft onderzoek gedaan naar het huidige stressniveau van investeerders bij verschillende cryptocurrencies. Hieruit bleek dat investeerders van de populaire meme-coin dogecoin (DOGE) tot de minst gestreste behoren te midden van de huidige berenmarkt.

Terra (LUNA) en Do Kwon moeten megaboete van miljarden betalen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Stress onder crypto-investeerders

Het onderzoek was uitgevoerd door geotagged tweets voor de hashtags van de 50 grootste cryptocurrencies in marktkapitalisatie te analyseren. Vervolgens zijn deze tweets geanalyseerd door gebruik te maken van TensiStrength, een algoritme voor het volgen van het sentiment. Dit algoritme heeft een waarde toegekend aan het stressniveau in de tweets.

Dogecoin is op plek 28 van de top 33 geëindigd met een ‘stressvolle tweet score’ van 19,83%. Hiermee scoort dogecoin het laagst van de huidige top-20 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, wat betekent dat investeerders zich weinig druk lijken te maken op het moment. Dit zou te maken kunnen hebben met de prestaties van DOGE in de afgelopen tijd. In de maand oktober presteerde DOGE namelijk het beste op de crypto-markt. Dit had alles te maken met de verwachting dat DOGE op een bepaalde manier geïntegreerd zou gaan worden op Twitter. Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, had namelijk in oktober het sociale mediaplatform gekocht.

Investeerders van FTX Token (FTT) zijn het meest gestrest over hun investering, wat vrij logisch is nadat FTX vorige week zijn faillissement had aangevraagd. Investeerders in Tether (USDT) zijn de tweede meest angstige crypto-holders op het moment met een score van 35,92%. De koning der cryptocurrencies, bitcoin, is op een derde plek geëindigd met een score van 34,80%. Cardano (ADA) en Ripple (XRP) zijn respectievelijk op de vierde en vijfde plek geëindigd.

Crypto-holders in Amsterdam

In het onderzoek werd tevens gekeken naar het stress niveau onder crypto-investeerders in ’s werelds grootste steden. Hieruit bleek dat de inwoners van Amsterdam zich momenteel het meest druk maken over hun crypto-investeringen. Andere steden die hoog waren geëindigd zijn Warschauw, Caïro en Dubai.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie