Ivo Melchers Ivo Melchers
01/11/2022 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2022 20:01

Dogecoin presteerde afgelopen maand het beste op de crypto-markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba inu stijgt als een raket, maar hoe staat het met dogecoin koers?

Foto: Shutterstock/surassawadee

De maand oktober is alweer achter de rug en het zal niemand ontgaan zijn dat de populaire meme-coin dogecoin (DOGE) flink in het groen staat. De koers van DOGE heeft het best gepresteerd in oktober van de 150 cryptocurrencies in de CoinDesk Market Index (CMI).

Dogecoin steeg vorige week met een totaal van 150% waardoor het een piek bereikte van $0,15. Gisteren kon je lezen dat de koers na een lichte correctie op zo’n $0,12 stond. Ook liet data van IntoTheBlock zien dat een totaal van 62% van alle dogecoin-holders op dat moment in het groen stonden. Dogecoin heeft de maand oktober afgesloten met een koers van ongeveer $0,125, volgens data van CoinMarketCap. Hierdoor betreft de totale stijging van afgelopen maand maar liefst 104%. Echter heeft het vannacht wederom een mooie stijging meegepakt, waardoor de koers inmiddels alweer ruim 17% hoger staat.

De CMI heeft een stijging van 7% doorgemaakt in de afgelopen maand. Bitcoin (BTC) heeft de maand met 5,5% in het groen afgesloten en nummer twee qua marktkapitalisatie, ether (ETH), had een iets betere maand met een stijging van 18%.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Dogecoin-integratie Twitter?

De flinke stijging in de koers heeft alles te maken met de verwachting dat DOGE op de een of andere manier geïntegreerd gaat worden op het pas aangekochte sociale mediaplatform van Elon Musk, Twitter. Musk heeft eerder dit jaar al voorstellen gedaan over dogecoin betalingen voor de maandelijkse abonnementsdienst van Twitter. Ook heeft hij door laten schemeren dat hij gebruikers de mogelijkheid wilt laten geven om crypto-betalingen te kunnen doen via het platform.

Sinds afgelopen vrijdag werd de rijkste man op aarde officieel de nieuwe eigenaar van Twitter en het is dus afwachten of dogecoin daadwerkelijk omarmd gaat worden door het platform.

Advertentie

Andere cryptocurrencies

De tweede beste presteerder in de CMI was Mask Network (MASK), die de maand afsloot met een stijging van 96%. Op nummer drie staat SushiSwap’s SUSHI token. De token steeg namelijk met 45% doordat de decentralized autonomous organization (DAO) van Sushiswap een herstructurering had goegekeurd.

De cryptocurrencies die het slechtst hebben gepresteerd afgelopen maand zijn Rally (RLY) en Celsius (CEL). RLY sloot de maand af met een daling van 33% en de token van de failliete crypto-bank sloot de maand 27% in het rood af.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie