Ivo Melchers Ivo Melchers
01/11/2022 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2022 20:01

Dogecoin presteerde afgelopen maand het beste op de crypto-markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba inu stijgt als een raket, maar hoe staat het met dogecoin koers?

Foto: Shutterstock/surassawadee

De maand oktober is alweer achter de rug en het zal niemand ontgaan zijn dat de populaire meme-coin dogecoin (DOGE) flink in het groen staat. De koers van DOGE heeft het best gepresteerd in oktober van de 150 cryptocurrencies in de CoinDesk Market Index (CMI).

Dogecoin steeg vorige week met een totaal van 150% waardoor het een piek bereikte van $0,15. Gisteren kon je lezen dat de koers na een lichte correctie op zo’n $0,12 stond. Ook liet data van IntoTheBlock zien dat een totaal van 62% van alle dogecoin-holders op dat moment in het groen stonden. Dogecoin heeft de maand oktober afgesloten met een koers van ongeveer $0,125, volgens data van CoinMarketCap. Hierdoor betreft de totale stijging van afgelopen maand maar liefst 104%. Echter heeft het vannacht wederom een mooie stijging meegepakt, waardoor de koers inmiddels alweer ruim 17% hoger staat.

De CMI heeft een stijging van 7% doorgemaakt in de afgelopen maand. Bitcoin (BTC) heeft de maand met 5,5% in het groen afgesloten en nummer twee qua marktkapitalisatie, ether (ETH), had een iets betere maand met een stijging van 18%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin-integratie Twitter?

De flinke stijging in de koers heeft alles te maken met de verwachting dat DOGE op de een of andere manier geïntegreerd gaat worden op het pas aangekochte sociale mediaplatform van Elon Musk, Twitter. Musk heeft eerder dit jaar al voorstellen gedaan over dogecoin betalingen voor de maandelijkse abonnementsdienst van Twitter. Ook heeft hij door laten schemeren dat hij gebruikers de mogelijkheid wilt laten geven om crypto-betalingen te kunnen doen via het platform.

Sinds afgelopen vrijdag werd de rijkste man op aarde officieel de nieuwe eigenaar van Twitter en het is dus afwachten of dogecoin daadwerkelijk omarmd gaat worden door het platform.

Advertentie

Andere cryptocurrencies

De tweede beste presteerder in de CMI was Mask Network (MASK), die de maand afsloot met een stijging van 96%. Op nummer drie staat SushiSwap’s SUSHI token. De token steeg namelijk met 45% doordat de decentralized autonomous organization (DAO) van Sushiswap een herstructurering had goegekeurd.

De cryptocurrencies die het slechtst hebben gepresteerd afgelopen maand zijn Rally (RLY) en Celsius (CEL). RLY sloot de maand af met een daling van 33% en de token van de failliete crypto-bank sloot de maand 27% in het rood af.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie