Timo Bult Timo Bult
30/10/2022 09:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2022 09:24

Dogecoin stijgt 150% door Musk, bitcoin miner op omvallen en meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dogecoin stijgt 150% door Musk, bitcoin miner op omvallen en meer

Foto: Anton Gvozdikov/Shutterstock

De week zit er weer bijna op en dus kunnen we gaan terugblikken op het laatste crypto nieuws. Het was weer een week gevuld met interessante ontwikkelingen, van dogecoin (DOGE) die een dikke stijging neerzet na de overname van Twitter door Elon Musk, tot de grootste publieke bitcoin (BTC) miner die failliet driegt te gaan. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws op een rijtje!

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Musk koopt Twitter, prijs dogecoin stijgt 150%

Het grootste nieuws van deze week is ongetwijfeld de overname van Twitter door Elon Musk. Het hing al een tijdje in de lucht maar de knoop is doormidden! Musk is een bekend crypto-aanhanger en de overname wordt dan ook gezien als een overwinning. Uiteraard laat Dogecoin weer van zich horen naar aanleiding van dit nieuws.

De meme-cryptocurrency steeg deze week namelijk hard. DOGE handelde begin deze week nog zo rond de $0,05 en kon vervolgens gedurende de week stijgen tot een piek van $0,15. Al met al markeerde de piek een stijging van meer dan 150%. Op het moment van schrijven staat de crypto zelfs na een kleine correctie nog 115% in het groen.

Advertentie

Grootste bitcoin miner op het randje van de afgrond

Dan ander groot nieuws. De grootste beursgenoteerde bitcoin miner ter wereld, Core Scientific, staat op omvallen. Het bedrijf heeft een astronomische rekenkracht van 8,3 exahashes per seconde (EH/s) en had grote plannen om dit jaar verder uit te breiden. Nu overweegt het echter om een faillissement aan te vragen.

Core Scientific heeft nog maar 24 bitcoins in zijn reserves zitten waarmee het in zwaar weer verkeert. Het feit dat de difficulty maar blijft stijgen helpt daar niet bij. Het is overigens niet per se slecht bitcoin nieuws. De impact van het faillissement zou vanwege de kleine reserve van 24 bitcoins maar klein zijn. Bovendien zou het zelfs goed nieuws zijn voor kleinere miners als de rekenkracht van Core Scientific wegvalt.

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Reddit toont NFT succes

Ten slotte gaan we naar Reddit. Daar is te zien dat NFT’s ook voor mensen niet per se ‘crypto native’ zijn interessant zijn. De Reddit non-fungible tokens (NFT’s) toonden deze week een groei in prijs van maar liefst 50%. Daarbij steeg ook het handelsvolume naar een record van $4,1 miljoen. Al met al zijn er nu 2,8 miljoen wallet-holders op Reddit!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie