Roy van Krieken Roy van Krieken
26/10/2022 17:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2022 17:40

Reddit NFT’s populair: handelsvolume bereikt all-time high

icon-nft
NFT nieuws
Cardano’s opmars: concurrentie voor Ethereum met crypto verzamelitems

Foto: Primakov/Shutterstock

In juli van dit jaar lanceerde het sociale mediaplatform Reddit hun eigen non-fungible tokens (NFT). Het blijkt dat deze NFT’s behoorlijk in de smaak zijn gevallen bij gebruikers van het platform. Inmiddels zijn er al bijna 3 miljoen unieke wallets die de Reddit-NFT’s bezitten. 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Reddit NFT’s

De best verkopende NFT’s in de collectie van Reddit zagen een aanzienlijke groei de afgelopen tijd. Volgens RedditFloor.com registreerden de top 3 NFT’s allemaal een groei van meer dan 50% op hun bodemprijzen over de afgelopen 7 dagen. Ook het aantal geregistreerde verkopen steeg in dezelfde periode stevig.

Volgens data van Polygon en Dune Analytics was het totale handelsvolume van de NFT’s de afgelopen 24 uur zelfs meer dan $1,5 miljoen. Deze toename vertegenwoordigt meer dan een derde van het totale handelsvolume van de collectie van $4,1 miljoen sinds de lancering in juli. Tegelijkertijd bereikte het dagelijkse handelsvolume van de Reddit NFT’s ook een nieuw record. 3.780 NFT’s uit de collectie van Reddit wisselden in 24 uur tijd van eigenaar.

De NFT’s van Reddit kunnen ook op externe marktplaatsen, zoals OpenSea, worden verhandeld. Niet alle collecties lijken aan te slaan, maar sommige collecties hebben inmiddels al een floor price van meer dan $2.000.

De duurste Reddit NFT ging over de toonbank voor maar liefst 18 ETH, omgerekend zo’n $24.000.

2,8 miljoen wallet-holders

Reddit wilde het mogelijk maken voor kunstenaars om hun eigen NFT’s te maken en hier zelf geld aan te verdienen. Dit plan lijkt op het eerste gezicht een succes. Sinds juli zijn er meer dan 2,9 miljoen NFT’s gecreëerd en maar liefst 2,8 miljoen verschillende wallets hebben ook dergelijke NFT’s op de balans.

Wel is duidelijk te zien dat er op het moment een stuk minder NFT’s worden gemaakt dan in de zomer van dit jaar. In augustus werden er op een dag een record van 200.000 nieuwe NFT’s gemaakt. Op dit moment schommelt het gemiddelde rond slechts een paar duizend per dag.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie