Ivo Melchers Ivo Melchers
31/10/2022 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2022 15:45

62% van alle dogecoin-holders staat in het groen

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Gaston Cerliani

Gisteren kon je in het weekoverzicht lezen dat dogecoin (DOGE) een prachtige week achter de rug had. De beroemde meme-coin steeg namelijk met een totaal van meer dan 150%, nadat Elon Musk zijn Twitter bio had veranderd naar ‘Chief of Twit’. De miljardair is een bekende dogecoin-fan en heeft al vaak genoeg de koers van dogecoin weten te beïnvloeden. Volgens Musk is dogecoin superieur aan cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ether (ETH).

Investeerders anticiperen op positieve ontwikkelingen voor dogecoin als gevolg van de overname van Twitter door Musk. Nadat Musk in april dit jaar een aandeel van 9,2% had gekocht in Twitter, kwam hij direct met voorstellen over dogecoin betalingen op het platform. Hij vond namelijk dat gebruikers met de meme-coin zouden moeten kunnen betalen voor de Twitter Blue functie, een betaalde maandelijkse abonnementsdienst.

Tijdens de allereerste vergadering van Musk met het platform kwam ook al naar voren dat hij gebruikers de mogelijkheid wilt geven om crypto-betalingen te doen via het platform. Hij liet weten dat hij op deze manier ervoor wilt zorgen dat Twitter zo nuttig zou worden in het dagelijks leven van iedereen dat we eigenlijk niet meer zonder het platform zouden kunnen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin stijging

Dat investeerders anticiperen op een integratie van Dogecoin op Twitter is inmiddels wel duidelijk. De koers was vorige week namelijk niet voor niets met meer dan 150% gestegen. De koers begon de week rond de $0,05 en steeg tot een piek van $0,15. Op het moment van schrijven staat de koers op iets meer dan $0.12. Volgens data van IntoTheBlock staat een totaal van 62% van alle Dogecoin-holders in het groen. Dit percentage is zelfs meer dan bij zowel bitcoin (54%) als ether (57%).

Als gevolg van de stijging heeft Dogecoin inmiddels andere grote cryptocurrencies ingehaald op het gebied van marktkapitalisatie. Twee bekende smart contracts platformen, Cardano en Solana, zijn inmiddels lager gewaardeerd dan de populaire meme-coin. Het heeft nu een totale marktkapitalisatie van meer dan $16 miljard en staat daarmee op de achtste plek op CoinMarketCap.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie