Wessel Kersting Wessel Kersting
17/06/2022 14:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2022 14:23

Uitgelekt: Elon Musk wil Crypto naar Twitter Brengen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Uitgelekt: Elon Musk wil Crypto naar Twitter Brengen

Foto: Ink Drop / Shutterstock.com

Elon Musk heeft onlangs zijn eerste vergadering gehad met van Twitter, het bedrijf dat hij wil overnemen. Hier werden een aantal dingen besproken, echter een van de meest interessante dingen is dat cryptocurrencies een rol kunnen spelen in Musk’s plan voor het social media bedrijf.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Musk wil Twitter onmisbaar maken in je dagelijks leven

Uit een uitgelekt transcript uitgegeven door Vox werd duidelijk dat Musk graag een manier wil ontwikkelen waardoor gebruikers cryptocurrency betalingen kunnen doen via het platform.

Uit dit transcript bleek dat Musk graag gebruikers de mogelijkheid wil geven om betalingen te doen via Twitter zodat het gemakkelijk wordt om geld heen en weer te sturen.

“En als je dat dan zowel door middel van normale valuta als crypto laat doen. In wezen, wanneer iemand het nuttig zou vinden. Dus het doel, mijn doel zou zijn om het nut van de service te maximaliseren – hoe nuttiger het is, hoe beter. En als je het kunt gebruiken om gemakkelijk te betalen, is dat een toename van het nut.” Voegde Musk daar aan toe.

Musk wilde er op deze manier voor zorgen dat Twitter zo nuttig zou worden in het dagelijks leven van iedereen dat we eigenlijk niet meer zonder zouden kunnen.

Advertentie

Twitter’s interesse in bitcoin en crypto

In het verleden zagen we al dat Twitter geïnteresseerd was in cryptocurrency nadat de voormalige CEO Jack Dorsey vorig jaar bitcoin tipping, ofwel de mogelijkheid om andere gebruikers crypto te schenken, introduceerde. Musk wil nu toch meer naar een daadwerkelijk betalingssysteem werken.

Dat Musk er nu een betalingssysteem van wil maken kan te maken hebben met het feit dat geld volgens hem al een langere tijd vrijwel enkel nog maar digitaal is. Hierbij gaf hij PayPal als voorbeeld.

Of de cryptocurrency waarmee we straks kunnen betalen bitcoin (BTC) wordt is vooralsnog onduidelijk aangezien Musk een voorliefde heeft voor Dogecoin (DOGE).

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie