Timo Bult Timo Bult
24/09/2021 06:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2021 06:47

Twitter lanceert bitcoin (BTC) betalingen, en zo ziet dat eruit!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Twitter lanceert bitcoin (BTC) betalingen en zo ziet dat eruit

Foto: rafapress/Shutterstock

De dag eindigde gisteren met bijzonder interessant nieuws voor Bitcoin (BTC). Twitter is namelijk begonnen met het langzaam uitrollen van de functie waarmee gebruikers elkaar bitcoin kunnen versturen. Vooralsnog zijn alleen iOS-gebruikers aan de beurt. In dit artikel vind je een filmpje van hoe het werkt!

Begin deze maand lekten er al een aantal geruchten uit dat Twitter bezig zou zijn met de ontwikkeling van een tip jar functie. De geruchten deden destijds vermoeden dat de bitcoins via het Lightning Network (LN) verzonden zullen worden, de tweedelaags schalingsoplossing voor Bitcoin.

En die geruchten bleken te kloppen! Jack Mallers, CEO van bitcoin investerings- en betalingsbedrijf Zap, onthulde gisteren dat de functie live is. Steeds meer Twitter-gebruikers kunnen elkaar nu bitcoin versturen via het LN. Zodra je bijvoorbeeld naar Jack Mallers’ Twitter-pagina gaat op je iPhone, dan krijg je de optie te zien om hem geld te sturen. Hieronder een video van hoe het werk!

“Het gekste dat je vandaag zult zien? Een directe, gratis, grensoverschrijdende betaling op Twitter
De integratie van Twitter met de Strike API maakt van Twitter een van de beste overboekingservaringen ter wereld.
Zo ziet het eruit op mijn telefoon terwijl ik geld overmaak naar El Salvador.”

Twitter Product Manager Esther Crawford kondigde de nieuwe functie gisteren tevens aan in een blogartikel. Daaruit wordt duidelijk dat er wel wat limieten aan de functie zitten. Zo heb je een Strike-account nodig om de bitcoin te kunnen ontvangen. Deze betalingsdienst is enkel beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten en El Salvador, het land waar bitcoin een wettelijk betaalmiddel is. Desalniettemin is het natuurlijk een goed begin.

“We willen dat iedereen toegang heeft tot manieren om betaalde digitale valuta te krijgen die meer mensen aanmoedigen om deel te nemen aan de economie en mensen helpen elkaar geld over de grens te sturen en ons met zo min mogelijk wrijving helpen daar te komen,”

Aldus Crawford. Twitter kijkt op dit moment ook nog naar het integreren van een non-fungible token (NFT) authentificatiefunctie. Hiermee zouden de 300 miljoen Twitter-gebruikers kunnen bewijzen een NFT ook echt te bezitten door een wallet aan hun Twitter-account te verbinden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement