Kevin Schijven Kevin Schijven
01/09/2021 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2021 17:05

Twitter is een bitcoin (BTC) “Tip Jar” functie aan het testen voor donaties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Twitter is een bitcoin (BTC)

Foto: rafapress/Shutterstock

Twitter is naar verluidt momenteel bezig met het testen van de mogelijkheid om bitcoin (BTC) te doneren via het sociale mediaplatform. Dat meldt Steve Moser van MacRumors.com op 31 augustus:

Volgens MacRumors voert Twitter momenteel al een bètatest uit met een zogenaamde “Tip Jar” waarmee mensen bitcoin kunnen doneren. De optie om bitcoin te schenken zit nog niet in de nieuwste versie van deze bèta, maar de onderliggende code suggereert dat hieraan gewerkt wordt.

Volgens de publicatie zal de Tip Jar gebruik gaan maken van het Lightning Network, een zogeheten ‘layer-2’ schalingsoplossing voor bitcoin om de transactiesnelheid van het blockchain-netwerk te verbeteren. Het zou dan specifiek om de Strike app gaan. Een screenshot van ontwikkelaar Alessandro Paluzzi lijkt dit te bevestigen:

Mocht het nieuws kloppen, dan wordt wellicht bitcoin binnenkort toegevoegd aan deze Tip Jar samen met Cash App, PayPal en Venmo. Het nieuws is momenteel echter noch door Twitter noch door Strike bevestigd. Desondanks hintte Twitter CEO Jack Dorsey al eerder van de zomer dat hij een dergelijke functionaliteit voor bitcoin in Twitter wilde implementeren.

Dorsey onthulde enkele dagen geleden nog dat zijn betalingsbedrijf Square decentralized finance (DeFi) diensten gaat bouwen op het Bitcoin-netwerk, alsmede een decentrale cryptocurrency-exchange (DEX).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie