Kevin Schijven Kevin Schijven
28/08/2021 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2021 13:01

Twitter CEO Jack Dorsey gaat een decentrale exchange (DEX) bouwen voor bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Twitter CEO Jack Dorsey gaat een decentrale exchange (DEX) bouwen voor bitcoin (BTC)

Foto: rafapress/Shutterstock

Vorige maand kondigde Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, “TBD” aan. TBD is de (voorlopige) naam voor een nieuwe afdeling van betalingsbedrijf Square gericht op het bouwen van “decentrale financiële diensten” op het Bitcoin (BTC) netwerk.

Op 27 augustus onthult Dorsey dat Square de richting heeft bepaald voor TBD: de ontwikkeling van een zogeheten decentrale cryptocurrency-exchange, of DEX, op Bitcoin:

Mike Brock werd vorige maand aangewezen als hoofd van de nieuwe TBD afdeling. Hij meldt op 27 augustus dat zij bij TBD geloven dat bitcoin de “valuta van het internet” wordt. Hij beschrijft het volgende probleem dat TBD wil oplossen:

“Dit is het probleem dat we gaan oplossen: het gemakkelijk maken om een ​​non-custodial wallet overal ter wereld te financieren door een platform voor on- en off-ramps naar bitcoin te bouwen. Je kunt dit zien als een gedecentraliseerde exchange voor fiat. Zoals we al zeiden, zal dit platform volledig in het openbaar, open-source, open-protocol worden ontwikkeld en elke wallet kan het gebruiken.”

Brock voegt daaraantoe dat TBD dit graag compleet op Bitcoin wil bouwen, maar vanwege hiaten in de kosten en schaalbaarheid van het netwerk, worden ook andere blockchains overwogen om als brug te dienen.

Veel mensen raden Ethereum aan, aangezien het netwerk al veel van deze functionaliteiten ondersteunt. De decentralized finance (DeFi) markt explodeerde vorige zomer op Ethereum vanwege het bestaan van smart contracts. Echter schiet deze suggestie blijkbaar in het verkeerde keelgat onder veel bitcoin maximalisten.

Ethereum oprichter Vitalik Buterin zei vorige week dat hij sceptisch was over het brengen van DeFi naar Bitcoin. Het gebrek van smart contract functionalisten leidde tot de creatie van Ethereum in de eerste plaats. Volgens Buterin moet Jack een geheel nieuw systeem bouwen op Bitcoin om dit mogelijk te maken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie