Kevin Schijven Kevin Schijven
16/07/2021 17:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2021 17:25

Bitcoin (BTC) krijgt DeFi? Twitter en Square CEO Jack Dorsey start nieuw bedrijf op

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) krijgt DeFi Twitter en Square CEO Jack Dorsey start nieuw bedrijf op

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Jack Dorsey, CEO van Twitter en betalingsbedrijf Square, onthult dat Square een nieuwe afdeling opricht. De afdeling zal gericht zijn op het bouwen van decentralized finance (DeFi) diensten op het Bitcoin (BTC) netwerk. Dat kondigt de CEO aan via Twitter op 15 juli:

Dorsey meldt dat Square een nieuw bedrijf opricht voor het bouwen van een “open ontwikkelaarsplatform” met als “enige doel” het gemakkelijk maken om “non-costudial permissionless” DeFi diensten te creëren. De primaire focus is bitcoin, voegt Dorsey eraan toe. De naam is “to be determined (TBD),” oftewel deze ligt nog niet vast.

Verder meldt Dorsey dat het bouwen van de DeFi diensten, net als de recent aankondigde bitcoin hardware wallet van Square, compleet “openbaar” zal gebeuren. Dat betekent een openbare routekaart, openbare ontwikkeling en natuurlijk open-source code. Mike Brock neemt de nieuwe afdeling onder zijn hoede en zegt het volgende erover:

“Ik geloof ook dat technologie altijd een verhaal van decentralisatie is geweest. Van de drukpers tot internet tot bitcoin, technologie heeft de macht om macht te verdelen onder de massa en het menselijk potentieel voor goed te ontketenen, en ik ben ervan overtuigd dat dit de volgende stap is.”

DeFi is een overkoepelende term voor een reeks aan nieuwe decentrale financiële applicatie die vorig jaar op het Ethereum (ETH) netwerk explodeerde. Veel mensen vragen op Twitter dan ook aan Dorsey waarom hij niet simpelweg voor Ethereum kiest, aangezien DeFi daar al bestaat. Dorsey reageert hier echter niet op, maar we weten van hem dat hij voornamelijk alleen geïnteresseerd is in Bitcoin. Ondertussen lijkt vooral de naam het onderwerp van gesprek te zijn:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie