Kevin Schijven Kevin Schijven
09/07/2021 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2021 13:45

Square gaat bitcoin (BTC) hardware wallet bouwen, bevestigt Twitter CEO Jack Dorsey

Nieuws
Square gaat bitcoin (BTC) hardware wallet bouwen, bevestigt Twitter CEO Jack Dorsey

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, gaat een zogeheten “hardware wallet” voor bitcoin (BTC) bouwen. Dat bevestigt Dorsey via Twitter op 9 juli:

Dorsey zei vorige maand dat Square overweegt om een dergelijke wallet te maken en bevestigt nu de ontwikkeling ervan op Twitter met “we doen het.” Dorsey zei destijds dat bitcoin voor iedereen is, maar dat wallets vaak ingewikkeld zijn. Hij meldde toen dat hij wallets gebruikersvriendelijker wil maken met wat hij “assisted-self-custody” noemt, of geassisteerde zelfbewaring.

Met een hardware wallet kun je cryptocurrencies opslaan op een klein losstaand apparaat (denk aan een USB-stick) die niet constant verbonden is met het internet. Dit soort wallets worden ook wel “cold storage wallets” genoemd en zijn een stuk minder gevoeliger voor hackers en malware. Bedrijven als Ledger en Trezor hebben al dit soort hardware wallets uitgebracht, waaronder de Ledger Nano X en S en de Trezor One en Model T.

Verdere informatie over deze nieuwe wallet van Square is nog onbekend. Jesse Dorogusker, ontwikkelingshoofd bij Square, geeft iets meer vrij en meldt dat de volgende stap het opzetten van een klein ontwikkelingsteam is:

Het is inmiddels bekend dat Dorsey een groot fan van bitcoin is. Onlangs investeerde hij in een grote bitcoin mining locatie, daarnaast wil hij Lightning Network integreren met Twitter om betalingen mogelijk te maken en gaat hij binnenkort de discussie aan met Tesla CEO Elon Musk omtrent BTC.

Dorsey noemde vorige maand bitcoin zelfs “het belangrijkste werk van mijn leven,” maar over andere crypto is hij blijkbaar minder enthousiast. Onlangs antwoordde hij simpelweg “nee” toen iemand hem de vraag stelde of hij ethereum (ETH) gaat kopen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie