Kevin Schijven Kevin Schijven
18/06/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2021 13:04

Bitcoin (BTC) Lightning Network capaciteit stijgt met 50%, Twitter CEO Jack Dorsey wil het integreren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) Lightning Network capaciteit stijgt met 50%, Twitter CEO Jack Dorsey wil het integreren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De capaciteit van het Lightning Network, een zogeheten layer-2 schalingsoplossing voor Bitcoin (BTC), is nu boven 1.500 BTC uitgekomen. Dat blijkt uit gegevens van 1ML, een website voor Lightning Network statistiek.

Lightning Network is een apart netwerk voor bitcoin om sneller en goedkoper transacties te versturen. Bitcoin kan maar zo’n 7 transacties per seconde (TPS) aan wat tot vertragingen en hoge kosten kan leiden. Lightning Network lost dit op door transacties off-chain te verwerken en vervolgens samen te bundelen.

Deze layer-2 schalingsoplossing is dit jaar hard gegroeid. Lightning lanceerde in 2018 en het duurde zo’n 3 jaar om een capaciteit van 1.000 BTC te bereiken. Sinds januari is deze capaciteit omhooggeschoten van 1.040 naar 1.544, een toename van maar liefst 50% in een half jaar. Deze 1.544 BTC zijn zo’n $59 miljoen waard tegen huidige prijs van bitcoin.

Daarnaast blijkt uit gegevens van 1ML dat het aantal nodes (netwerkcomputers) afgelopen 24 uur met 5% is toegenomen naar 21.621, al zijn maar 12.080 nodes daadwerkelijk actief. In de afgelopen 24 uur zijn er 55 nieuwe nodes aan het netwerk toegevoegd, een toename van 22% ten opzichte met een dag eerder.

In gerelateerd nieuws hint Twitter CEO Jack Dorsey dat Twitter en/of zijn aankomende blockchain-project BlueSky uiteindelijk Lightning Network zullen adopteren.

Dorsey toonde op Twitter waardering voor Sphinx Chat, een berichtenapp gebouwd voor Lightning Network. Vervolgens vroeg iemand of hij Lightning met Twitter of BlueSky wil integeren en vervolgens antwoordt Dorsey met: “Alleen een kwestie van tijd.”

Dat komt niet bepaald onverwachts aangezien de CEO al sinds 2019 zijn eigen Lightning node draait. Square, het betalingsbedrijf van Dorsey, kondigde begin vorig jaar ook aan dat het bedrijf een ontwikkelingskit voor Lightning Network aan het bouwen is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie