twitter_CEO_jack_dorsey_heeft_eigen_bitcoin_lightning_network_node

Twitter CEO Jack Dorsey heeft eigen Bitcoin Lightning Network node

De CEO van Twitter, Jack Dorsey, runt sinds kort zijn eigen Bitcoin Lightning Network node, aldus Dorsey in een tweet. Het nieuws onderstreept nog maar eens dat hij een Bitcoin-fan is.

Een node is een belangrijk onderdeel van een blockchain-netwerk. Alle transacties die ooit op het netwerk zijn gedaan en in de toekomst zullen worden gedaan, worden opgeslagen door een node. Des te meer nodes onderdeel zijn van een netwerk, des te groter de decentralisatie van een blockchain-netwerk. De mate van decentralisatie bepaalt grotendeels hoe veilig een netwerk is.

Dorsey ontving een kant-en-klare node van Casa, een bedrijf dat met behulp van een Raspberry Pi 3B+ plug-and-play nodes maakt. Het bedrijf verkoopt deze voor $300 waarbij klanten van het bedrijf een gold membership ontvangen voor het platform.

Met de Casa node maakt Dorsey het Lightning Network samen met andere node-eigenaren veiliger. Het Lightning Network is een oplossing voor het Bitcoin-netwerk om het aantal transacties op te kunnen schalen en deze sneller te verzenden tussen cryptocurrency wallets.

Onlangs nam Dorsey daarnaast de Lightning Torch over, een soort Bitcoin-versie van de olympische vlam. Een groot aantal belangrijke personen en bedrijven, zoals Fidelity, hebben de Torch al overgenomen. Met het initiatief hoopt Bitcoin meer bekendheid voor het Lightning Network te genereren en het netwerk daarnaast te testen.

Nu Dorsey zijn steentje bijdraagt aan het Lightning Network wordt nog maar eens duidelijk dat de Twitter CEO een echte bitcoiner is. Eerder sprak Dorsey al zijn hoop uit dat bitcoin “de native currency van het internet wordt”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

SATOS

4.6/5

€7.917,74 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.895,16 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.885,77 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.897,96 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.819,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.013,56 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.876,12 Kopen
Laatste nieuws