Timo Bult Timo Bult
04/03/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2019 10:45

Twitter CEO Jack Dorsey heeft eigen Bitcoin Lightning Network node

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
twitter_CEO_jack_dorsey_heeft_eigen_bitcoin_lightning_network_node

Foto: rafapress/Shutterstock

De CEO van Twitter, Jack Dorsey, runt sinds kort zijn eigen Bitcoin Lightning Network node, aldus Dorsey in een tweet. Het nieuws onderstreept nog maar eens dat hij een Bitcoin-fan is.
Een node is een belangrijk onderdeel van een blockchain-netwerk. Alle transacties die ooit op het netwerk zijn gedaan en in de toekomst zullen worden gedaan, worden opgeslagen door een node. Des te meer nodes onderdeel zijn van een netwerk, des te groter de decentralisatie van een blockchain-netwerk. De mate van decentralisatie bepaalt grotendeels hoe veilig een netwerk is.
Dorsey ontving een kant-en-klare node van Casa, een bedrijf dat met behulp van een Raspberry Pi 3B+ plug-and-play nodes maakt. Het bedrijf verkoopt deze voor $300 waarbij klanten van het bedrijf een gold membership ontvangen voor het platform.
Met de Casa node maakt Dorsey het Lightning Network samen met andere node-eigenaren veiliger. Het Lightning Network is een oplossing voor het Bitcoin-netwerk om het aantal transacties op te kunnen schalen en deze sneller te verzenden tussen cryptocurrency wallets.
Onlangs nam Dorsey daarnaast de Lightning Torch over, een soort Bitcoin-versie van de olympische vlam. Een groot aantal belangrijke personen en bedrijven, zoals Fidelity, hebben de Torch al overgenomen. Met het initiatief hoopt Bitcoin meer bekendheid voor het Lightning Network te genereren en het netwerk daarnaast te testen.
Nu Dorsey zijn steentje bijdraagt aan het Lightning Network wordt nog maar eens duidelijk dat de Twitter CEO een echte bitcoiner is. Eerder sprak Dorsey al zijn hoop uit dat bitcoin “de native currency van het internet wordt”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie