Kevin Schijven Kevin Schijven
22/01/2020 15:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 13:33

Square van Twitter CEO Dorsey bouwt Lightning Network ontwikkelingskit voor bitcoin (BTC) wallets

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Square van Twitter CEO Dorsey bouwt Lightning Network ontwikkelingskit voor bitcoin (BTC) wallets

Square Crypto, het bitcoin (BTC) betaalbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, is een ontwikkelingskit voor Lightning Network aan het bouwen. Dat meldt het bedrijf in een blogartikel gepubliceerd op 21 januari.


Lightning Network is een open source layer-2 project voor het Bitcoin-netwerk. Bitcoin heeft een schaalbaarheidsprobleem dat het Lightning Network beoogt op te lossen door off-chain transacties mogelijk te maken.
Dat betekent dat kleinere transacties los van de blockchain van bitcoin kunnen worden uitgevoerd en later samen worden gebundeld zodat het netwerk sneller (en goedkoper) transacties kan uitvoeren.

Voordat bitcoin een veel gebruikte wereldwijde valuta kan worden, een valuta die niet kan worden tegengehouden, gemanipuleerd worden of in het voordeel van iemand kan worden misbruikt, zijn verbeteringen in de gebruikerservaring, beveiliging, privacy en schaalbaarheid van bitcoin vereist.

Aldus het blogartikel. Square meldt dat de Lightning Development Kit (LDK) een API bevat alsmede taalbindingen, demo-apps en al het andere dat de integratie van Lightning gemakkelijk, veilig en configureerbaar moet maken.
De LDK moet ervoor zorgen dat mensen geen aparte wallet meer nodig zullen hebben voor Lightning, maar dat Lightning direct met bestaande wallets wordt geïntegreerd. Het team van Square meldt het volgende:

We spraken met tientallen wallet-ontwikkelaars. Wat we hoorden was een verlangen naar flexibiliteit bij het integreren van Lightning. Wallets en applicaties vereisen verschillende opslag- en back-upmechanismen, beveiligingsbenaderingen, gebruikerservaring-afwegingen en meer. Dat betekent dat de oplossing is om voor meer wallets te bouwen, niet minder.

Eind vorig jaar kwam naar buiten via een vacature dat Square zijn Cash App voor bitcoin wil uitbreiden met nieuwe functionaliteiten.
Medio december kondigde Jack Dorsey aan dat Twitter naar de blockchain zal worden overgezet. Het is echter nog onbekend wanneer dat zou zijn. Dorsey heeft een nieuw team opgezet hiervoor, genaamd Blue Sky, maar geeft toe dat het project nog jaren kan kosten.
De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement