Kevin Schijven Kevin Schijven
30/12/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2019 18:20

De Cash App van Square gaat functionaliteiten omtrent bitcoin (BTC) handel uitbreiden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De Cash App van Square gaat functionaliteiten omtrent bitcoin (BTC) handel uitbreiden

De Cash App van Square gaat wellicht binnenkort zijn diensten omtrent bitcoin (BTC) uitbreiden. Dat blijkt uit een nieuwe vacature geplaatst op LinkedIn, wat crypto-nieuwssite The Block als eerst opviel.
Square, het Amerikaanse betaalbedrijf van Jack Dorsey, oprichter en CEO van Twitter, biedt klanten de mogelijkheid om bitcoin te kopen en te verkopen sinds eind 2017, maar de uitvoering van de dienst is enigszins beperkt in vergelijking met andere concurrenten op de markt.
Uit de vacature blijkt dat dat wellicht binnenkort gaat veranderen. Square is namelijk opzoek naar productmanager voor zijn Cash App. Verder worden nieuwe functionaliteiten als automatisch investeren en peer-to-peer (P2P) bitcoin geschenken genoemd in de vacature. De vacature heeft inmiddels al 123 sollicitaties ontvangen.
Tevens meldt The Block dat de hoeveelheid bitcoin dat via Square verkocht is, gestaag gegroeid is in 2019. Square boekte een record van $148 miljoen in de verkoop van bitcoin in het derde kwartaal van 2019, een groei van zo’n 20% ten opzichte van het kwartaal daarvoor en een stijging van maar liefst 245% ten opzichte van het derde kwartaal van 2018.
In de vacature wordt de Cash App als volgt beschreven:

Cash App is het snelst groeiende financiële merk ter wereld. De Cash App is gebouwd om peer-to-peer-betalingen te verbeteren en is van een eenvoudig product met een enkel doel overgestapt naar een dynamische geld-app met meer dan 15 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Geliefd door klanten en popcultuur, staan we al bijna twee jaar op nummer 1 in de financiële wereld in de App Store.

Jack Dorsey liet onlangs weten in een reeks van Twitterberichten dat hij van plan is om Twitter geheel over te plaatsen naar de blockchain. Hij heeft daar een nieuw team voor opgezet, genaamd: Blue Sky.
De laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David van dit jaar staat online! Mis ‘m niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie