Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Twitter gaat naar de blockchain!

Twitter gaat wellicht zijn platform naar de blockchain verplaatsen. Twitter CEO Jack Dorsey heeft op 11 december aangekondigd dat hij een nieuw team heeft opgesteld die een nieuwe standaard voor sociale media gaat ontwikkelen.

In een reeks van Twitter-berichten meldt Dorsey dat hij een klein onafhankelijk team, genaamd Blue Sky, wil ondersteunen om een open en gedecentraliseerde standaard te ontwikkelen voor sociale media, waar Twitter vervolgens op zou draaien.

- Advertentie -

Dorsey meldt dat in de vroege dagen Twitter nog een redelijk open platform was, maar dat het over de jaren heen steeds gecentraliseerder werd. Echter, zegt Dorsey, is er een boel veranderd in de afgelopen jaren en Twitter staat voor nieuwe uitdagingen waar gecentraliseerde oplossingen moeite mee hebben.

Dorsey noemt daarbij drie voorbeelden op, dat zijn: het bestrijden van het verspreiden van desinformatie, de groeiende focus op controversie en wandaad op sociale media en de overgang van content hosting op deze platformen naar algoritmes die je aandacht sturen.

Blockchain-technologie wordt door Dorsey genoemd als een geschikte gedecentraliseerde oplossing, maar hij voegt daaraan toe dat er nog veel werk te doen is. Dorsey zegt dat zijn andere bedrijf, Square, hier al mee bezig is voor bitcoin (BTC) met Square Crypto.

Tevens zegt hij dat de ontwikkeling van de nieuwe standaard transparant en openbaar moet zijn. Parag Agrawal, CTO van Twitter, heeft de taak gekregen om een leidinggevende voor het Blue Sky team te zoeken die vervolgens de rest van het team in dienst zal nemen. Dorsey geeft wel toe dat de ontwikkeling van het project nog jaren kan kosten.

Eind november riep Dorsey nog dat Afrika de toekomst zal bepalen van onder andere bitcoin, na zijn bezoek van het continent.

Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.188,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.188,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...