Kevin Schijven Kevin Schijven
28/11/2019 18:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2019 18:25

Twitter CEO Jack Dorsey: “Afrika zal de toekomst van bitcoin (BTC) bepalen!”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Twitter CEO Jack Dorsey: “Afrika zal de toekomst van bitcoin (BTC) bepalen!”

Foto: rafapress/Shutterstock

Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, zegt 27 november op Twitter dat Afrika de toekomst van bitcoin (BTC) zal bepalen:

Jammer dat ik het continent verlaat… voor nu. Afrika zal de toekomst bepalen (vooral die van bitcoin!). Ik weet nog niet zeker waar, maar ik zal hier medio 2020 drie tot zes maanden wonen. Ik ben dankbaar dat ik een klein deel heb kunnen ervaren.

Dorsey tourde door Afrika deze maand en bezocht onder andere Nigeria, Ghana, Ethiopië en Zuid-Afrika. Hij meldt op Twitter dat hij volgend jaar weer terug zal keren naar het continent en er drie tot zes maanden zal verblijven. In Nigeria bezocht hij een bitcoin-evenement om over de cryptocurrency te spreken.
Dr. Ngozi Okonjo-Iweala, voormalig minister van Financiën (tweemaal) in Nigeria, directeur bij de Wereldbank en bestuurslid bij Twitter, reageert op het bericht van Dorsey met het volgende:

Jack, ik ben zo blij dat je deze reis kon maken en kon zien welke geweldig getalenteerde mensen we hebben op dit continent. Ik zal 3 tot 6 maanden op je wachten om meer te leren.

Dorsey is een bekend voorstander van bitcoin. Hij gaf eerder aan dat hij ooit de cryptocurrency wil integreren in Twitter en Square. Tevens liet hij zich positief uit over de Lightning Network, een extra layer voor het bitcoin-netwerk waar snellere transacties mee mogelijk is.
Eerder dit jaar meldde hij dat hij een eigen Lightning Network node heeft, dat hij $10.000 aan bitcoin binnen een week kocht en dat hij op zoek was naar cryptocurrency-engineers voor Square en ze in bitcoin wil uitbetalen. Tevens nam hij van de zomer de voormalig directeur van Google aan bij Square.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement