Twitter CEO Jack Dorsey zoekt cryptocurrency engineers, betaalt uit in bitcoin (BTC)

Jack Dorsey, mede-oprichter en CEO van Twitter alsmede CEO van betalingsbedrijf Square, kondigt op Twitter aan dat hij op zoek is naar cryptocurrency engineers om het cryptocurrency ecosysteem te verbeteren.

In het Twitter bericht schrijft Dorsey dat Square drie tot vier crypto-engineeers en een designer full-time wil aannemen om open source contributies te maken aan het bitcoin/crypto-ecosysteem:

Dorsey geeft aan dat de beoogde werknemers in bitcoin (BTC) uitbetaald kunnen worden mochten zij dat willen. In een verdere reeks van tweets, legt de CEO uit waarom hij het bovenstaande onderneemt.

Dorsey vertelt op Twitter dat hij Mike Brock, werknemer bij Square, vroeg: “wat is het meest impactvolle wat we kunnen doen voor de bitcoin-gemeenschap?” Brock zou geantwoord hebben met: “betaal mensen om het crypto ecosysteem te verbeteren.”

Dat sprak Jack Dorsey aan. Verder zegt de CEO dat Square Crypto het eerste open source project is voor Square dat losstaat van de bedrijfsdoelen en zich zal richten op wat het beste is voor de crypto-gemeenschap.

Tevens geeft Dorsey aan dat dit een manier is om terug te geven aan de crypto-gemeenschap. Square zou namelijk veel van de open source gemeenschap hebben beslagen. Daar voegt de CEO aan toe dat hij een toegankelijk, mondiaal financieel systeem voor het internet voor ogen heeft.

In de laatste tweet van deze reeks laat Dorsey weten dat hij gek is op de technologie en de gemeenschap achter cryptocurrency, dat het lijkt op de vroege dagen van het internet en dat hij zich verheugt om er meer over te leren.

De crypto-geemenschap op Twitter lijkt in ieder geval zeer positief te zijn over deze move van Dorsey. Op Twitter wordt er massaal met vreugdekreten gereageerd.

Ook Changpeng Zhao, CEO van cryptocurrency-exchange Binance, reageerde op het bericht. Hij schrijft dat Binance tevens aan het werven is en ook kan uitbetalen in bitcoin (BTC) of de binance coin (BNB).

Jack Dorsey liet begin deze maand nog weten dat hij in een week $10.000 aan bitcoins kocht.

Vorig jaar zei de Twitter CEO dat hij hoopt dat bitcoin de valuta van het internet wordt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€42.269,40 Kopen
1
Bitvavo
€41.493,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
€41.885,20 Kopen
3
Litebit
€41.887,90 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin whales verkopen enorme hoeveelheden BTC in februari, waarom?

Volgens Glassnode hebben zogeheten bitcoin whales grote hoeveelheden bitcoin (BTC) in februari gelost. Dat meldt het onderzoeksbedrijf in een wekelijks rapport, gepubliceerd op 22...

Brave onthult DeFi plannen met roadmap 2.0, dit wil de privacy browser gaan doen

Brave, de op privacy gerichte blockchain internetbrowser, gaat de decentralized finance (DeFi) markt omarmen. Het team achter de browser wil een zogenaamde decentrale cryptocurrency-exchange,...

Twitter CEO’s Square investeert nog eens $170 miljoen in Bitcoin (BTC)

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft nog eens $170 miljoen aan bitcoin (BTC) gekocht. Dat kondigt de financiële dienstverlener op 23...

Bitcoin (BTC) koers veert op na positief teken, deze altcoin stijgt +30%!

De afgelopen 24 uur konden we weer een beetje op adem komen na de gekke dagen waarin bitcoin (BTC) tientallen procenten onderuitging. Vandaag zien...

Cardano (ADA) lanceert in de komende maanden “een hoop smart contract dingen”

Cardano (ADA) zal de komende maanden een aantal belangrijke updates door gaan maken. Dit zegt Cardano-oprichter Charles Hoskinson in een recent interview met Financial...

President Bank of Korea haalt hard uit naar bitcoin (BTC): “Het heeft geen intrinsieke waarde”

Volgens Lee Ju-yeol, president van de Zuid-Koreaanse centrale bank, de Bank of Korea (BOK), hebben cryptocurrencies als bitcoin (BTC) geen intrinsieke waarde. Ook verwacht...